Musorujsag
Élő Eredmények

Bartosz Grzelak: Minden győzelem számít, és a siker önbizalmat ad

Bartosz Grzelak: Minden győzelem számít, és a siker önbizalmat ad

m4sport.hu
A Fehérvár FC a Debrecen 1–0-s legyőzésével és sorozatban harmadik sikerével stabilizálta helyét az OTP Bank Liga dobogóján. A mérkőzést a lefújás után a két vezetőedző és játékosok is értékelték az M4 Sportnak.

Bartosz Grzelak, a Fehérvár vezetőedzője elismerte, döntetlen szagú meccset játszottak: „nagyon jó ellenfelünk volt és a legjobbunkra volt szükség, hogy nyerjünk.”

„Minden győzelem számít, ha szép, ha csúnya. A siker önbizalmat ad, az önbizalom fontosságát pedig nem szabad alábecsülni, a teljesítmény legalább felét ez adja.”

Kapcsolódó tartalom

A szakember kiemelte, a Vidi ereje a mentalitásban rejlik és abban, hogy mindenki elkötelezett, legyen kezdő- vagy cserejátékos.

„Mindenki nagyon lojális a csapathoz és ez sok erőt ad nekünk. Nem tudom, mit hoz a jövő, sok kemény csata vár még ránk, de készen állunk rá.”

A Ferencváros után a Fehérvár ellen is egygólos vereséget szenvedő Debrecen mestere, Srdjan Blagojevic azt mondta, a mérkőzést a büntető döntötte el, és a kispadnál nem látta pontosan, miért ismételték meg, így annyit tehet, hogy elhiszi, ez volt a helyes döntés.

Kapcsolódó tartalom

„Persze az is döntő faktor volt, hogy a ma is gondjaink voltak a gólszerzéssel, sok lövésünk volt, de nem sikerült betalálnunk. Ezen változtatnunk kell, hogy a jövőben győzni tudjunk.”

„Szinte minden mérkőzésen több lövésünk van, többet birtokoljuk a labdát és a várható gólok (xG) mutatónk is magasabb, mint az ellenfélnek, mégsem sikerül betalálnunk. Valami hiányzik, ennek az okát kell megtalálnunk és dolgoznunk rajta az edzéseken. Fájó a csapatnak, hogy ismét így veszítettünk, a nulláról kell újrakezdenünk. ”

A hazai kapuban fontos védéseket bemutató Tóth Balázs úgy érezte, a győzelemmel igen, de a teljesítményükkel aligha lehetnek elégedettek: „csak a három pontra törekedtünk, a játékunkra nem lehetünk büszkék, de ha megszereztük azt a negyven pontot, a játékunkon is meg fog mutatkozni, mit szeretnénk képviselni” – utalt arra, hogy a bennmaradás bebiztosítása új lendületet adhat a csapatnak.

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy Szuhodovszki Soma 50. NB I-es mérkőzését góllal ünnepelje, de ezen a napon nem jött össze a gólszerzés a Debrecennek.

Nehéz volt megbontani a Fehérvárt, masszívan védekeztek. Ennek ellenére megvoltak a helyzeteink, fordíthattunk is volna, de ez ma így alakult” – mondta.

OTP Bank Liga, 21. forduló
Paksi FC – Zalaegerszeg 3–4
Kecskeméti TE – Újpest FC 1–0
Mezőkövesd Zsóry FC – Kisvárda Master Good 1–2
Fehérvár FC–Debreceni VSC 1–0
Puskás Akadémia – MTK Budapest 17.30

A Ferencváros–Diósgyőr mérkőzést a hazai csapat kérésére elhalasztották.

Borítókép: fehervarfc.hu

További tartalmak