Musorujsag
Élő Eredmények

Dibusz: Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy hosszú csütörtök elé nézünk

Dibusz: Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy hosszú csütörtök elé nézünk

m4sport.hu
Dibusz Dénes szerint továbbra is 50-50 százalék esélye van a Ferencvárosnak és az Olimpiakosznak arra, hogy bejusson a Konferencia-liga nyolcaddöntőjébe. A zöld-fehérek kapusa nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a rendes játékidő nem fog döntést hozni.

A Ferencváros múlt csütörtökön 1–0-s vereséget szenvedett az idegenbeli első mérkőzésen, a csütörtökön 21 órakor kezdődő hazai visszavágót az M4 Sport, a Kossuth Rádió és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Dibusz Dénes szerint az athéni eredmény érdemben nem változtatott az esélyeken, továbbra is 50-50 százalék esélye van a két csapatnak a továbbjutásra. „Talán egy picivel jobb szájízzel jöttünk volna haza, ha döntetlen marad a mérkőzés, de a feladat akkor is adott lett volna, hogy a hazai találkozót meg kell nyerni” – fogalmazott az M4 Sportnak adott interjúban.

Az FTC kapusa úgy véli, a magyar csapat képes akár a rendes játékidőben is kiharcolni a továbbjutást, de az Olimpiakosz erős ellenfél. „Láttuk, hogy az ellenfelünk jó csapat, olyan kerettel rendelkezik, hogy akár mérkőzésen belül is tudnak változtatni és olyan minőséget behozni a padról, ami meg tudja fordítani a mérkőzés menetét. Nagyon bízom abban, hogy itthon, a szurkolóink támogatását élvezve olyan plusz energiák fognak felszabadulni, hogy képes lesz a csapat a továbbjutás kiharcolására.”

Kapcsolódó tartalom

Dibusz hozzátette, az első mérkőzéshez képest megkönnyíti a felkészülést, hogy a múlt csütörtöki mérkőzés mellett a hétvégi bajnokin is láthatták már az Olimpiakoszt az új vezetőedző, José Luis Mendilibar irányításával játszani. „De mi most mi vagyunk lépéskényszerben, úgyhogy nekünk kell olyan váratlant húznunk vagy olyan meglepetéssel élni, amivel a magunk javára fogjuk tudni fordítani a továbbjutást.”

A Ferencváros kapusa az M4 Sportnak elárulta, apróbb változások várhatók a kezdőcsapatban, egygólos hátrányban a zöld-fehéreknek kell kezdeményezniük és irányítaniuk, de nem szabad felelőtlenül támadni. „A holnapi mérkőzésen az lesz a lényeg, hogy mi tudjuk az akaratunkat rájuk erőltetni és azokban a pillanatokban, amikor zavart tudunk okozni, akkor remélhetőleg ki tudjuk majd használni a lehetőségeinket. Nem is kérdés, hogy hazai pályán, egygólos hátrányban, telt ház előtt nem bekkelni fogunk kimenni a mérkőzésre. De az egyensúly megtalálása nagyon fontos, emlékezhetünk, hogy tavaly a Leverkusen elleni visszavágón gyakorlatilag két-három perc után szertefoszlottak a továbbjutási remények, úgyhogy azért ésszel kell elkezdeni a mérkőzést.”

Kapcsolódó tartalom

Dibusz Dénes szerint a két csapat hasonló játékerőt képvisel, ezért nem tartja elképzelhetetlennek, hogy hosszabbításban dől majd el a párharc. „Szerintem az első meccs rámutatott arra, hogy a két csapat nagyjából hasonló szinten van, voltak nekünk is jobb periódusaink, az Olimpiakosznak is volt jobb periódusa. Nagyon sok fog múlni azon, hogy ki szerzi az első gólt, mikor születik az a gól. Százalékosan nehéz lenne megmondani, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy hosszú csütörtök este elé nézünk.”

Borítókép: Dibusz Dénes (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak