Musorujsag
Élő Eredmények

Az MTK elhagyná a Bermuda-háromszöget, a Kövesd elkezdene felzárkózni - kinek sikerül?

Az MTK elhagyná a Bermuda-háromszöget, a Kövesd elkezdene felzárkózni - kinek sikerül?

m4sport.hu
A két csapat a négy-négy tavaszi bajnokiján mindössze egy győzelmet és egy döntetlent tud felmutatni, mindkét oldalon bíznak benne, péntek este győzelemmel szakadhat meg a rossz sorozat.

Ha udvariasan, senkit nem megbántva szeretnénk fogalmazni, akkor azt mondhatjuk, nem a két legjobb formában lévő csapat péntek esti focija nyitja a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulóját.

A tavaszt gőzelemmel kezdő, majd a következő három meccset 2-13-as gólkülönbséggel elveszítő, de még így is hetedik helyen álló MTK a négy tavaszi fordulóban mindössze egy pontot begyűjtő és a tabella utolsó helyén álló Mezőkövesdet fogadja.

Kapcsolódó tartalom

A kék-fehérek az Újpest ellen egy sima, háromgólos győzelemmel kezdték a tavaszt, majd ötöt kaptak a Fraditól, kettőt a Fehérvártól, míg a legutóbbi fordulóban a Puskás rúgott nekik hatot.

Ősszel hasonlóan szerepeltek ezen együttesek ellen, annyi különbséggel, hogy akkor a zöld-fehérektől hatot, a felcsútiaktól pedig ötöt kaptak, míg a Fehérvár három góllal tudott nyerni. Úgy tűnik a Fejér vármegyeiek és a Fradi amolyan Bermuda-háromszög az MTK-nak.

Abban megegyezik a két csapat, hogy mindketten a stabil, kapu elé behúzódó védekezést és az abból induló támadásokat tekintik alapnak, ennek következtében az eddigi 21 forduló alatt ők szerezték a legkevesebb labdát az ellenfél térfelén.

Tudjuk, hogy az, ahogyan kikaptunk akár az Örökrangadón, akár a Puskás Akadémia otthonában, az nem fér bele. A tét pénteken a fentieken felül az önbecsülésünk visszaszerzése is. Bízom a játékosaimban, bízom a karakterükben, feléjük is azt közvetítettem, hogy ebben a helyzetben mindenkinek férfi módjára kell viselkednie, küzdenie kell, és bebizonyítani, hogy nem véletlenül döntöttünk úgy, hogy idén ők lettek érdemesek arra, hogy az MTK mezét viseljék” – mondta Horváth Dávid, a kék-fehérek vezetőedzője a klub honlapjának.

Kapcsolódó tartalom

A szakember szerint a játékosoknak szükségük van rá, hogy a pénteki bajnokin a lehető legjobban melléjük álljon a lelátó is, a támogató légkört nélkülözhetetlennek tartja ahhoz, hogy sikerrel vegyék a Mezőkövesd elleni akadályt. Tisztában van vele, a többi rajtuk múlik.

A hazaiak játéka egyértelműen Bognár Istvánra épül, aki amellett, hogy fazont szab csapatának, gyakran maga igyekszik befejezni a támadásokat. Ezt jól mutatja, hogy toronymagasan övé e legtöbb lövés a csapaton belül, egyedül többet próbálkozott, mint a mögötte található két játékos együtt.

Ahogyan az MTK-nál Bognár, úgy a kövesdieknél Stefan Drazic a kulcsfigura, hiszen a szerb játékos a csapat 19 találata közül 9-et szerzett. Huszonegy forduló után a Mezőkövesd az egyetlen csapat, amelyik még nem érte el a 20 gólt a bajnokságban, a várható gólok (xG) számában (21,5) pedig csak a 11. Kisvárdát (21,5) előzik meg.

Az eddigi négy tavaszi fordulóban mindössze egy pontot szereztek, a Kecskemét 3-0-ra, a Paks 1-0-ra verte őket, míg egyetlen idei vendég találkozójukon 1-1-re végeztek a ZTE otthonában. Azonban hiába jött az edzőváltás – Kuttor Attila helyét Milan Milanovic vette át -, és hiába a remek kezdés a Kisvárda elleni hazai meccsen, itt is 2-1-es vereség lett a vége, amivel visszacsúsztak a tabella utolsó helyére.

Egy biztos, az eddigieknél jóval hatékonyabb támadójátékra lenne szükség Kövesden, hiszen a lövésekben, a gólokban vagy éppen a kaput eltaláló lövésekben is az egyik legrosszabbul teljesítő csapat. Csak két gyengébb van náluk, a legutóbbi és a legközelebbi ellenfelük.

Kapcsolódó tartalom

Ráadásul, most ismét idegenben kellene bizonyítani, ami nem igazán megy a kövesdieknek, idegenbeli mérlegük hét pont az eddigi tíz mérkőzésből. Pedig minden pontra szükségük lenne, hiszen Milanovic egyértelműen a bennmaradást tűzte ki célul, ami egyre nehezebb feladatnak tűnik.

Az M4 Sport és az m4sport.hu a 22. forduló valamennyi mérkőzését élőben közvetíti.

A 22. forduló programja:
február 23., péntek:
20.00: MTK Budapest-Mezőkövesd Zsóry FC (M4 Sport)
február 24., szombat:
12.30: Zalaegerszegi TE FC-Kecskeméti TE (M4 Sport)
15.00: Diósgyőri VTK-Fehérvár FC (M4 Sport)
17.30: Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC (M4 Sport)
február 25., vasárnap:
15.00: Kisvárda Master Good-Paksi FC (M4 Sport)
17.30: Újpest FC-Ferencvárosi TC (M4 Sport)

 

Borítókép: MTI

További tartalmak