Musorujsag
Élő Eredmények

Orosz Pál: Jövőre is az a cél, hogy minimum idáig, de inkább tovább jussunk el

Orosz Pál: Jövőre is az a cél, hogy minimum idáig, de inkább tovább jussunk el

m4sport.hu
Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint nagyot változott a klub megítélése az elmúlt években pozitív irányban.

A Ferencváros kettős vereséggel búcsúzott a görög Olimpiakosszal szemben a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharcában, mivel csütörtökön a hazai visszavágón ugyanúgy 1-0-ra kapott ki, mint múlt héten Pireuszban. A magyar bajnok sorozatban másodszor élte meg a kupatavaszt a nemzetközi porondon, egy éve az Európa-liga nyolcaddöntőjében is kettős vereséggel, szerzett gól nélkül esett ki a német Bayer Leverkusen ellen.

Egyfelől lehet csak megközelíteni ezt a szereplést. Július óta lejátszottunk tizenhat nemzetközi tétmeccset, olyan klubokkal, mint a Fiorentina, a Geng vagy az Olimpiakosz. A tizenhatból csak háromszor kaptunk ki, szerintem ez egy óriási siker. Kívánom, ezt egy másik magyar klub is csinálja majd meg. Ez most a második év, hogy a tavaszi szezonba kerülünk, és itt már tudomásul kell venni, hogy erősebb csapatok vannak. A Fiorentina és a Geng is az volt, de ott sikerült megoldani, itt most nem. Kijött a különbség és aki látta a mérkőzést az láthatta, ez az Olimpiakosz most jobb, mint a Ferencváros” – értékelt az M1 stúdiójában a meccs másnapján Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Amikor elkezdtük ezt az egészet, messze voltunk innen. Lépésről lépésre haladtunk. Először hazai sikerek volt a cél, majd a  nemzetközi szereplés. Előbb csoportkörös szereplés, majd most már onnan a továbbjutás. Most vagyunk egy olyan szinten, ahogy egyet kell tudni lépni, e itt már olyanokkal találkozunk ami egy nagyon komoly névsor” – mondta a sportvezető.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelte, itt már komoly financiális különbségek is vannak a csapatok között, itt már szerencse is kell. Példaként hozta fel, hogy amíg az Olimpiakosz portugál válogatottat tudott igazolni, az a magyar együttesnél szóba sem kerülhet. Eljutottak oda, ahol már nehezebb továbblépni, de úgy érzi, meg fogják találni ezt a megoldást is. „Ez már a nagyon komoly fiúk játszótere” – mondta Orosz.

Nagyon komoly szakmai munkával megpróbáljuk, mindig a legjobb lehetőséget behozni, de ez egy egész évet átölelő munka munka. A kiesésünk nagyon sajnálatos, nagyon nehezen éltem meg, de ma már nagyon büszke vagyok, erre legyen büszke minden fradista. Szégyenkeznünk nem kel semmiképen„.

A sportvezető szerint nagyon jó kohézió van a csapaton belül, a játékosok egymásért és az edzőért játszanak. „Egyek vagyunk, egy egységet alkotunk. Ha minden összejön akkor meg lehet verni, vagy tisztességes eredményt lehet elérni egy erősebb csapat ellen is. A Fradinál lesz még ilyen. Jövőre is az a cél, hogy minimum idáig, de inkább tovább jussunk el„.

Kapcsolódó tartalom

Tisztában van vele, a csoportkörben mindenki kalkulál, ott könnyebb elkapni valakit, mint amikor ott van a kés a torkán. Sztankoviccsal kapcsolatban elmondta, sokat jelent neki a Ferencváros, ezért sem értette, hogy amíg a Fiorentina ellen mindenki az egekbe emelte, tegnap már hallott olyan hangokat, hogy nem ért a szakmájához.

A prioritás mindig a bajnokság megnyerése. akkor is, ha nemzetközi porondon játszunk. Reálisan nézve ameddig lehetett eljutottunk, e tavaly és idén is borzasztó nehéz sorsolásunk volt, sokkal könnyebb ellenfeleket kaphattunk volna. Ez most vége, mostantól csak egy cél van, a bajnokság megnyerése, hogy jövőre ismét a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhassunk. A realitások talaján kell maradni és nagyon büszkének lenni erre a csapatra, mert nagyon nagy dolgot ért el„.

Kapcsolódó tartalom

Orosz szerint az, hogy öt év alatt úgy jutott el valamelyik sorozat csoportkörébe, hogy a selejtezőket mindig az első fordulóban kezdte, azaz mindig négy párharcot kellett megnyerni, hogy bejusson a csoportkörbe, mindig az első körből indultak. „Nyolc meccset kellett játszanunk a csoportkörért. Ha megnéznék, erre az elmúlt években nagyon kevés csapat volt képes. Talán emiatt is nagyot változott a klub megítélése az elmúlt években pozitív irányban Évről évre léptünk egy-egy szintet, már nem a kis klubok között vagyunk kezelve, egy olyan helyen vagyunk ahonnan még szép továbblépni„.

A bajnokságban és a kupában egyértelműen a végső győzelem a Ferencváros célja, ehhez a hétvégén az Újpestet kellene legyőzni. Orosz szerint nem számít, ki milyen pozícióban van a tabellán, jó meccset vár a telt házas derbin.

 

 

További tartalmak