Musorujsag
Élő Eredmények

Varga Barnabás: A jobb csapat jutott tovább

Varga Barnabás: A jobb csapat jutott tovább

m4sport.hu
Csalódottan értékelte az Olimpiakosz elleni hazai visszavágót Varga Barnabás, a Ferencváros csatára.

A Ferencváros kettős vereséggel búcsúzott a görög Olimpiakosszal szemben a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharcában, mivel csütörtökön a hazai visszavágón ugyanúgy 1-0-ra kapott ki, mint múlt héten Pireuszban.

Varga Barnabás nagyon csalódott volt a mérkőzés után. A Fradi válogatott támadója úgy véli, az idegenbeli mérkőzésen jól játszott a csapat 60-70 percig, és ugyan kikapott 1–0-ra, de nem volt veszve semmi. Ezzel szemben a csütörtöki meccs csalódást keltő volt. „Sokkal több kellett volna, pontatlanok voltunk, nem voltunk elég harciasak, sok párharcot veszítettünk. A jobb csapat jutott tovább” – nyilatkozta az M4 Sportnak.

Kapcsolódó tartalom

A támadó szerint mostantól a bajnokságra kell koncentrálni, mert annak megnyerésére van szükség ahhoz, hogy jövőre újra a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhasson a csapat.

Dejan Stankovic vezetőedző a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón szintén elismerte, hogy az Olimpiakosz jobban játszott a Ferencvárosnál, ezért megérdemelten jutott tovább. „Amikor elveszítünk egy meccset, gyakran azt hisszük, hogy valami nem működött, de nem számolunk az ellenféllel, amely ma jobb volt nálunk, ezért gratulálnunk kell. Nem tudtunk mit kezdeni az agresszív letámadásaikkal, nem éltük a második labdák lehetőségével. Kemény kemény meccs volt, amely során egy apró részlet is változást hozhatott volna, de sajnos ez nem történt meg” – mondta a szerb szakember. „Az európai út számunkra véget ért, ebből tanulnunk kell. Innentől a fő cél a bajnokság. Ma csöndben maradunk, szomorkodunk, elemzünk. Még 13 meccs áll előttünk, amit arra kell felhasználnunk, hogy tanuljunk, fejlődjünk annak érdekében, hogy a következő szezonban még jobbak legyünk.”

Stankovic újságírói kérdésre kifejtette, hogy a januárban igazolt Kenan Kodrót, akit az örökrangadóhoz hasonlóan ezúttal is már a szünetben lecserélt, fontos és tehetséges játékosnak tartja, ezért a bosnyák csatár biztos a csapat segítségére lesz. „Nem szeretek az egyes játékosokról beszélni, mert mindannyian a csapat tagjai vagyunk. Kodro egy nagyon fontos, nagyon tehetséges játékos. Nemrég érkezett hozzánk, egész biztosan segítségünkre lesz.”

„Az Olimpiakosz játszott jobban, méghozzá határozottan jobban. Nem tudtunk mit kezdeni az agresszivitásukkal. Nálunk nagy akarattal futballoztak a játékosok, de ilyenkor gyakran banális hibák is becsúsznak” – válaszolt az MTI kérdésére Stankovic, hogy a Ferencváros teljesítménye esett vissza, vagy a riválisé javult fel az első felvonáshoz képest. „Köszönöm a szurkolóknak, hogy végig mellettünk álltak. Sajnálom, hogy nem sikerült lángra lobbantani azt a kis tüzet, amit ők csiholtak.”

A játékosként Bajnokok Ligája-győztes tréner arról is beszélt, hogy kudarcok alkalmával magába zárkózik, szomorkodik, de másnap kétszer olyan erővel veti magát munkába. Ahogy fogalmazott, rá biztos nem lesz hatással a kiesés, sőt, akár éppen ez adhat erőt a hétvégi derbihez. Kijelentette, csapata készen fog állni az Újpest elleni rangadóra. „Ez is csak egy meccs volt, ennek most vége van, de a derbi után is lesznek meccsek, nyáron is és még utána is. Nem vagyok negatív ember, nem a negatívumokra koncentrálok, egy csalódásból, egy kiesésből is lehet erőt meríteni, éppen ez az, ami erőt adhat a következő derbihez.”

Kapcsolódó tartalom

„Ami ebben a helyzetben a különbséget jelentette, az az önbizalom, talán sikerült a játékosokba eleget csepegtetnem, mert nagy akarattal futballoztak” – mondta az Olimpiakosz múlt héten kinevezett spanyol mestere, José Luis Mendilibar, aki viszont óva intette a pireuszi szurkolókat a túlzott elbizakodottságtól. „Még csak három meccs van mögöttünk, és mindenki meg van őrülve, de azt javaslom, egyelőre mindenki csak nyugodtan őrüljön meg.”

A tavaly a Sevillával éppen Budapesten Európa-liga-győztes Mendilibar arról is szót ejtett, hogy a Ferencváros kétcsatáros játéka nem zavarta meg, mert ő kifejezetten önfejű edző, aki mindig a saját stílusában küldi pályára a csapatát attól függetlenül, hogy az ellenfél négy vagy öt védővel, egy vagy két csatárral játszik.

A magyar bajnok sorozatban másodszor élte meg a kupatavaszt a nemzetközi porondon, egy éve az Európa-liga nyolcaddöntőjében is kettős vereséggel, szerzett gól nélkül esett ki a német Bayer Leverkusen ellen. A Kl nyolcaddöntőjének sorsolását pénteken 13 órától rendezik Nyonban.

Borítókép: Varga Barnabás (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak