Musorujsag
Élő Eredmények

Bartosz Grzelak: Megnéztem volna ezt a mérkőzést tizenegy a tizenegy ellen

Bartosz Grzelak: Megnéztem volna ezt a mérkőzést tizenegy a tizenegy ellen

m4sport.hu
Bartosz Grzelak, a Fehérvár FC vezetőedzője a 4–0-s, Diósgyőr elleni vereség ellenére is büszke volt a csapatára, míg a miskolciaknál a kispadon bemutatkozó Vladimir Radenkovics a hatékony kontratámadásokat és a duplázó Szabó Leventét emelte ki.

 

A mérkőzés összefoglalója

A Diósgyőr mindössze tíz napja jelentette be, hogy Vladimir Radenkovics veszi át az együttes irányítását – a 46 esztendős szerb szakember úgy véli, a hatékony kontrák jelentették a különbséget.

„Az első öt-tíz percben voltak problémáink, főleg a védekezéssel, de utána elkezdtük azt a játékot játszani, amit az edzéseken is gyakoroltunk, megjött az önbizalmunk is, végül pedig jött a piros lap. Kihasználtuk a lehetőségeinket, amiket szerettünk volna. A kontratámadások jelentették a kulcsot. Próbáltuk nyugodtan járatni a labdát, amikor pedig esély nyílt rá, gyors kontrákat vezetni. Maga a mérkőzés jól sikerült, hiszen talán nyolcvan százalékban is birtokoltuk a labdát, viszont voltak időszakok, amikor az ellenfél ránk tudott jönni – ilyen volt a vége, de ez a fáradtság miatt volt, ami természetes egy futballmérkőzésen.”

A tréner a duplázó Szabó Leventét emelte ki.

„Beszéltünk a meccs előtt – azt mondtam, azt a Szabót szeretném látni, akit Kecskeméten ismertem meg, aki él-hal a gólszerzésért. Vártam, hogy sokszor érjen labdába a tizenhatoson belül, szerezzen gólt, lássam a szenvedélyt és a korábban tapasztalt éhséget rajta.”

Kapcsolódó tartalom

A Fehérvárt irányító Bartosz Grzelak a kiütéses vereség ellenére is dicsérte a csapatát.

„Nem jó gólt kapni egyből egy kiállítás után, az rossz perc volt számunkra. Utána nagyon próbáltunk visszajönni, büszke vagyok arra a mentalitásra, amit láttam a játékosaimtól, hogy végig keményen dolgoztak és támadó mentalitással mentek előre, de amikor kevesebben vagyunk hátul, ilyen dolgok megtörténnek. Döntő momentum volt, hogy kettő-null előtt volt egy helyzetünk, de azt gondolom, emberhátrányban ahhoz, hogy bármit elérj, szükség van a szerencsére is, ez nekünk most nem volt meg.”

Grzelak szerint menni kell tovább.

„Előre kell néznünk – új hét, új meccs és új ellenfél jön, szeretnénk visszatérni a győztes szériához. Megnéztem volna ezt az összecsapást tizenegy a tizenegy ellen, érdekes lett volna, de ez már történelem.”

A diósgyőri Szabó – aki épp a Fehérvártól érkezett kölcsönbe február 14-én – is a kontrákban látja a siker kulcsát.

„Próbáltam betalálni, abszolút kizártam, hogy mi történt velem az elmúlt hetekben. Amit a héten gyakoroltunk, meg tudtuk valósítani, itt nyilván a kontrákra gondolok. Szerepet játszott az is, hogy emberlőnyben játszottunk, de ez semmit sem von le az érdemünkből, mert végighajtottuk a kilencven percet.”

Spandler Csaba még sosem tapasztalt ilyen összeomlást fehérvári oldalról.

„A kiállításig fölényben voltunk, utána a gyors gól megpecsételte a játék képét. A második félidőben új rendszerben, filozófiával jöttünk ki, ami húsz percig ült is, aztán valami összeomlott. Ilyen szétesést még nem tapasztaltam, mióta itt vagyok, remélem, ez volt az első és az utolsó. Nem kell sok dolgot belebeszélni ebbe, legutóbb nyertünk három meccset, most sajnos beleszaladtunk a késbe. Összejövünk, megbeszéljük, aztán megpróbálunk ismét győzni.”


OTP Bank Liga, 22. forduló:
Diósgyőri VTK-Fehérvár FC 4-0 (1-0)
Miskolc, DVTK Stadion, 5164 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Gergényi (18., öngól), Feuillassier (69.), Szabó L. (87., 89., az elsőt 11-esből)
piros lap: Csongvai (17.)
sárga lap: Bényei (2.), Jurek (37.), illetve Serafimov (84.)
Diósgyőri VTK:
Ogyincov – Gera, Szatmári, Lund, Stephen – Bényei (Feuillassier, 63.), Vallejo (Klimovics, 71.), Holdampf – Jurek (Pernambuco, 63.), Edomwonyi (Szabó L., 71.), Pozeg Vancas (Kampecisz, 90.)
Fehérvár FC:
Tóth B. – Bese (Simut, 80.), Serafimov, Spandler, Gergényi, Schön (Katona M., 65.) – Christensen, Csongvai, Sigér (Ruben Pinto, 65.), Stefanelli (Tóth T., 65.) – Gradisar (Karamoko, 80.)

 

Borítókép: Székesfehérvár, 2023. december 16. Bartosz Grzelak, a Fehérvár FC vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott Fehérvár FC - Paksi FC mérkõzésen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2023. december 16-án. MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak