Musorujsag
Élő Eredmények

Batik Bence: Ennyi fault vízilabdában sincs

Batik Bence: Ennyi fault vízilabdában sincs

m4sport.hu
A Debrecen vezetőedzője önbizalomnövelő győzelemről beszélt, a Puskás Akadémia trénere nagyobb küzdőszellemet várt volna néhány játékosától, Szécsi Márk és Batik Bence pedig sokallta a szabálytalanságot a két csapat szombati mérkőzése után.

A Debrecen 1–0-ra legyőzte a vendég Puskás Akadémiát az OTP Bank Liga 22. fordulójában, ezzel feljött az ötödik helyre, két pontra megközelítve a negyedik felcsúti riválist. A hajdúsági együttes két elveszített bajnoki után nyert ismét, míg a Puskás Akadémia két sikert követően veszített élvonalbeli találkozót.

Srdjan Blagojevic, a Debrecen vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, szükség volt erre a győzelemre ahhoz, hogy tapadjanak az élcsoportra. Elismerte, hogy nem ma játszott a legjobban a csapata, de a sikerrel talán sikerül visszanyerni az önbizalmukat. „Szerintem megérdemeltük a győzelmet, nagyon jól szálltak be a cserék, új energiát hoztak a pályára és elég bátrak tudtunk maradni ahhoz, hogy megszerezzük a győzelmet.”

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia trénere szomorúságának adott hangot, hiszen az eredmény sem úgy alakult, ahogy eltervezték, ráadásul Golla és Corbu sérülésével két embert elvesztettek. „Persze az első percben ott volt Golla nagy helyzete, egy méterről azt be kell rúgni, Batik kapufája és Komáromi távoli lövése, de többet vártam a friss emberektől, Slagveertől és Colley-tól. A bekapott gól után elveszett a játékunk képe. Ez a meccs arról szólt, hogy aki gólt rúg, az nyer, és sajnos nem mi rúgtuk, hanem az ellenfél. Nagyobb küzdőszellem kell pár embertől” – fogalmazott.

Kapcsolódó tartalom

A gólszerző Szécsi Márk elmondta, a fejese után egyből látta, hogy jó az íve a labdának, és ugyan úszott érte az ellenfél kapusa, de hiába. „Egy adok-kapok volt az egész mérkőzés, itt is fault, ott is fault, nehéz mérkőzés volt, de szerencsére meg tudtuk szerezni a három pontot” – mondta.

Batik Bence úgy véli, több ilyen mérkőzésre lenne szüksége az NB I-nek, mert nagyon jó volt az iram és a hangulat, a pálya és az idő is remek volt, a játékvezető azonban szerinte túlságosan széttördelte a játékot a sok szabadrúgással. „Ennyi fault vízilabdában sincs, szerintem többet kellene engedni, mert akkor folyamatosabb lenne a játék, több helyzet is alakulhatott volna ki. A Debrecen arra készült, hogy okosan megakadályozzák a kontráinkat, ebben a bíró ma partner volt, azt gondolom, ha ezeket elengedték volna, akkor sokkal több helyzetet ki tudunk alakítani” – vélekedett.

Borítókép: Ferenczi János és Szolnoki Roland a Debreceni VSC – Puskás Akadémia mérkõzésen (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak