Musorujsag
Élő Eredmények

Bevehetetlen erődbe utazik a listavezető a gyógyult gyepűek rangadóján

Bevehetetlen erődbe utazik a listavezető a gyógyult gyepűek rangadóján

m4sport.hu
A labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában a listavezető Paksi FC a kiesőhelyen álló Kisvárdához látogat.

A nulladik lépést megtette a Kisvárda múlt hétvégén, a Mezőkövesd legyőzésével ugyan még mindig nagyon messze az életet jelentő 10. hely, de egyrészt közvetlen riválist gyűrt le, másrészt benne van, hogy az első 2024-es pontokat volt igazán nehéz megszerezni, innentől meg beindulhat szekér.

„Ugyan a Paks a listavezető, de a múlt heti eredmények következtében mi várhatjuk pozitív töltettel a mérkőzést – tekintett előre Feczkó Tamás a Kisvárda honlapján. – Jót tett a hangulatnak és az önbizalomnak is a Mezőkövesd elleni győzelem, mindenki elszánt a csapatból, hogy idén először szurkolóinkat hazai pályán is győzelemmel tudjuk megörvendeztetni. Ugyanakkor a Paks eredménysora arra utal, hogy nagyon nehéz legyőzni, bravúr kell ahhoz, hogy három ponttal gyarapodjunk.”

Feczkó Tamás (fotó: kisvardafc.hu)

Kapcsolódó tartalom

A vezetőedző múlt héten az általa szinte szentírásnak vett 4-2-3-1-es felállást sutba dobta, s három belső védőre állt át, de elárulta, az kimondottan a Mezőkövesdnek szólt, nem biztos, hogy most is ehhez nyúl. Felkészült viszont a Paks párharcmaratonjára, s hangsúlyozta, szeretne több labdabirtoklást látni a csapatától. Erre bazírozhat a vezetőedző, mert a szezonban a Paksnál van legkevesebbet a labda, alig 44 százalékot.

A listavezető leírhatatlan bajnokit játszott múlt héten, pont a Kisvárdával ellentétben, előnyről bukott. A csapatnak akkor kisebb sérülés miatt nélkülöznie kellett házi gólkirályát, Windecker Józsefet, de nem ezen múlt a ZTE elleni parti: bőven-bőven kidolgozta a maga helyzetáradatát a csapat, kiválóan is futballozott – fűcsomó és óriási pech kellett a vereséghez. Ezzel viszont lépéshátrányba került a Ferencvárossal szemben, bár egyelőre még pontelőnyben a címvédővel szemben, a vesztett pontok tekintetében már utóbbi áll jobban. Nyilván Bognár Györgyék számára nem is a bajnoki cím mérvadó, de amíg vezetnek, a szurkolók, szakemberek nyilván ezzel foglalkoznak.

Kapcsolódó tartalom

„Persze a múlt heti, Zalaegerszeg elleni mérkőzést követően nem volt könnyű feldolgozni a történteket, ugyanakkor már pozitívan nézünk előre, hiszen az eredményt leszámítva jól játszott a csapat. Kisvárdán szeretnénk újra jól, ugyanakkor eredményesen futballozni. Ellenfelünknek legutóbb sikerült nyernie, így biztos nagyobb önbizalmuk lesz az eddigieknél, de e téren mi is rendben vagyunk. Továbbra sem mondtunk le a céljainkról, amihez fontos lenne rögtön javítani, újra a győzelem útjára lépni. Úgy gondolom, a hozzáállásunk eddig minden találkozónkon rendben volt, viszont arra oda kell figyelnünk, hiába nyomunk, a „gyilkos” ösztönnek meg kell lennie. Le kell zárni a mérkőzéseinket, hisz’ legutóbb jól láthattuk, ha csak egy pillanatra is kiengedünk, vannak olyan csapatok, akik akár a semmiből is vissza tudnak jönni” – ez Windecker József várakozása.

A két csapat számára komoly gondot jelentkezett egyébként saját stadionjuk gyepe: Kisvárdán az első félévet kuszálta össze egy gombás fertőzés, Pakson pedig a múlt heti meccset, egy göröngyön megpattanó labda is okozta a csapat vesztét.

Kisvárdán eddig hálás vendég a zöld-fehér csapat, a hét eddigi látogatásából még egyszer sem vitt el három pontot, négy hazai siker és három döntetlen a palettán – köztük 0–0 és 3–3 egyaránt megtalálható. Bízzunk utóbbiban!

A Kisvárda–Paks mérkőzést (ahogy a 22. forduló valamennyi találkozóját) az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A 22. forduló programja:
MTK Budapest – Mezőkövesd Zsóry FC 3-1

Zalaegerszegi TE FC – Kecskeméti TE 3-1
Diósgyőri VTK – Fehérvár FC 4-0
Debreceni VSC – Puskás Akadémia FC 1–0

február 25., vasárnap
15.00 Kisvárda-Master Good – Paksi FC
17.30 Újpest FC – Ferencvárosi TC

Borítókép: paksifc.hu

További tartalmak