Musorujsag
Élő Eredmények

„Nem váltunk el jó viszonyban, mert nem jelent meg edzésen” – Szabó István odaszúrt volt játékosának

„Nem váltunk el jó viszonyban, mert nem jelent meg edzésen” – Szabó István odaszúrt volt játékosának

m4sport.hu
A ZTE 3–1-re legyőzte a Kecskemétet az OTP Bank Liga 22. fordulójában. A mérkőzést követően a két vezetőedző – Márton Gábor és Szabó István –, továbbá az egyaránt gólt szerző Kiss Bence és Zeke Márió értékelt az M4 Sport riporternőjének, Czinger-Koczka Henriettának.

„Nem lehet megunni ezt a sorozatot, most nagyon jó első félidőt produkáltunk. A másodikban bealudtunk, kicsit feljött a Kecskemét, de nem voltak komolyabb problémák, fantasztikus, amit a játékosok csinálnak, le a kalappal előttük. Szerintem megérdemelten nyertünk” – értékelt Márton Gábor.

A hazai szakvezető kiemelte, hogy az eredmények mellett a játék is javult, de van még hova fejlődniük. Szerinte minden játékosa hozzátette a magáét, azok is jól állnak a helyzethez, akik kevesebb lehetőséget kapnak.

Kapcsolódó tartalom

„Nem ezt vártam a csapatunktól, számítottunk rá, hogy Kiss Bence és Mim Gergely a bal oldalt jól bontja, de nem tudtuk megoldani, hátrányba kerültünk. A második gólnál érthetetlne volt, hogy taktikai fault nélkül kísértük az ellenfél játékoksát 80 méteren keresztül. A félidőben ezeket átbeszéltük, s pozitívum, hogy több fiatal játékos is lehetőséget kapott. Gratulálok a Zalaegerszegnek, de ennél többet tudunk nyújtani, ahogy ezt a második félidő is mutatta” – így Szabó István.

A KTE mestere riporteri kérdésre kitért a volt csapata ellen gólt szerző Kiss Bencére is. Mint mondta, nem váltak el jó viszonyban, mert nem jelent meg edzésen, de ettől függetlenül jó játékosnak tartja.

Az első NB I-es gólját jegyző Kiss Bence örült, hogy nem tértek le a megkezdett útról, dolgozott benne a drukk volt csapata ellen, s boldog a győzelem miatt. A kecskeméti Zeke Márió kiemelte, hogy rosszul kezdték a mérkőzést, aztán magukra találtak és a szünetben helyre rakták a dolgokat. Szerinte a harmadik egerszegi gólig ott lógott a levegőben, hogy egy pontot hazavisznek.

Összefoglaló:

OTP Bank Liga, 22. forduló
Zalaegerszegi TE FC–Kecskeméti TE 3–1 (2–0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna

V: Csonka Bence

Gólszerző: Kiss B. (10.), Croizet (41.), Gruber (81.), ill. Zeke (60.)
Sárga lap: 
Szankovics (91.), ill. Zeke (20.), Varga B. (35.), Horváth K. (84.)

ZTE: Dombó – Csóka, Szafronov, Várkonyi – Szendrei N., Bedi (Németh D., 84.), Szankovics, Kiss B. (Hadida, 63.), Mim – Croizet (Gruber, 53.), Mance (Sajbán, 84.)
KTE: Varga B. – Szabó A. (Iyinbor, a szünetben), Belényesi, Katona L. – Szűcs K. (Májer, a szünetben), Banó-Szabó (Kovács K., 83.), Vágó, Zsótér (Helmich, 57.), Zeke – Lukács D. (Szendrei Á., a szünetben), Horváth K.

Borítókép: Kecskeméti TE

További tartalmak