Musorujsag
Élő Eredmények

Tovább száguld a Zete-vonat, most a Kecskemét bánta

Tovább száguld a Zete-vonat, most a Kecskemét bánta

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
A Zalaegerszegi TE továbbra is kiválóan szerepel tavasszal, a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában a Kecskemétet győzte le 3–1-re.

OTP Bank Liga, 22. forduló
Zalaegerszegi TE FC–Kecskeméti TE 3–1 (2–0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna

V: Csonka Bence

Gólszerző: Kiss B. (10.), Croizet (41.), Gruber (81.), ill. Zeke (60.)
Sárga lap:
Szankovics (91.), ill. Zeke (20.), Varga B. (35.), Horváth K. (84.)

ZTE: Dombó – Csóka, Szafronov, Várkonyi – Szendrei N., Bedi (Németh D., 84.), Szankovics, Kiss B. (Hadida, 63.), Mim – Croizet (Gruber, 53.), Mance (Sajbán, 84.)
KTE: Varga B. – Szabó A. (Iyinbor, a szünetben), Belényesi, Katona L. – Szűcs K. (Májer, a szünetben), Banó-Szabó (Kovács K., 83.), Vágó, Zsótér (Helmich, 57.), Zeke – Lukács D. (Szendrei Á., a szünetben), Horváth K.

Januárban igazolt Kecskemétről Zalaegerszegre Kiss Bence, a középpályás pedig nem vacilált volt csapata ellen: a tizedik percben egy remek kapáslövéssel, nem mellesleg vezető góllal üzent vissza a Hírös városba. A tavasszal eddig igen imponáló eredménysorral rendelkező ZTE abszolút irányított, a sok szabálytalansággal tarkított meccsen a vendégek nem tudtak kibontakozni.

Abszolút megérdemelt volt a második gól is: a múlt héten duplázó Yohan Croizet remek csellel csapta be Szűcs Kornélt, s szépen bevágta a rövidbe, már a szünet előtt megnyugodhatott Márton Gábor csapata.

Szabó István hármas cserével igyekezett felrázni az övéit, így is némileg váratlanul szépített a vendégcsapat: egy ide-oda pattogó labdára Zeke Márió csapott le, egy-kettőre nyitott lett a meccs. Épp csak ideig-óráig: a Kecskemét nem tudott a labdabirtoklási fölényével mit kezdeni, a második egerszegi meccsén második gólját szerző Gruber Zsombor pedig lezárta a lényegi kérdéseket.

A ZTE ezzel ötödik tavaszi meccsén negyedik győzelmét szerezte, s immár tisztes távolságban a kiesőzónától, a Kecskemét pedig tavalyi feljutását követően először maradt pont nélkül a zalaiakkal szemben.

A mérkőzést követően a főszereplők az M4 Sport riporterének, Czinger-Koczka Henriettának értékeltek.

Kapcsolódó tartalom

A 22. forduló programja:

február 23., péntek
MTK Budapest–Mezőkövesd Zsóry FC 3–1

február 24., szombat
Diósgyőri VTK–Fehérvár FC 4–0
Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC 1–0

február 25., vasárnap
15.00 Kisvárda-Master Good–Paksi FC
17.30 Újpest FC–Ferencvárosi TC

Borítókép: ZTE FC Zalaegerszeg / Facebook

További tartalmak