Musorujsag
Élő Eredmények

Stankovic: Mindenkinek gratulálok, akinek része volt ebben a lenyűgöző győzelemben

Stankovic: Mindenkinek gratulálok, akinek része volt ebben a lenyűgöző győzelemben

m4sport.hu
Dejan Stankovic a játékosoknak és a teljes stábnak mondott köszönetet az Újpest otthonában 5–0-ra megnyert derbi után, míg Mészöly Géza szerint folytatni kell azt az utat, amelyen a kinevezése óta halad a lila-fehér csapat.

A Ferencváros 5–0-ra nyert az Újpest otthonában az OTP Bank Liga 22. fordulójának rangadóján. A Fradi sorozatban 15-ödször nyerte meg a derbit, ezzel beállította eddigi leghosszabb szériáját, amely 1905 és 1916 között jött össze.

Mészöly Géza, az Újpest február elején kinevezett vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, a mérkőzés első 30 percében egyenrangú ellenfelei voltak az FTC-nek, de aztán Varga Barnabás kihasznált egy védelmi hibát, amikor pedig már arra számítottak, hogy a szünetben rendezni tudják a sorokat, akkor újra lecsapott az ellenfél támadója. „Varga Barnabás képes meccseket eldönteni, sajnos nálunk pont az a csatár hiányzik nagyon, aki ilyen helyzetekben gólt tud szerezni, ez nagyon érződött az egész mérkőzés során. A második félidőben próbáltunk változtatni, de ugyanúgy elkövettünk olyan hibákat, amiket a Ferencváros könyörtelenül kihasznált.”

A lila-fehérek trénere szerint nem jár rossz úton a csapat, folytatni kell az elmúlt hetekben elkezdett munkát, a játékosoknak pedig vissza kell szerezniük az önbizalmat az ötgólos vereség után. „Tovább kell dolgozni és folytatni azt az utat, amit elkezdtünk. El kell ismernünk őszintén, hogy a Ferencváros előttünk jár, nekünk pedig a következő mérkőzésekre kell úgy felkészíteni a csapatot, hogy eredményt tudjon produkálni. Szerintem nagy hiba lenne azt mondtani, hogy az elmúlt két hétben minden rossz volt, hanem csinálni kell tovább, a játékosoknak hitet kell adni, hiszen ők is hitehagyottá váltak, ahogy potyogtak a gólok. Tovább kell csinálni a dolgukat úgy, ahogy ezt tették az elmúlt napokban, és akkor hiszem azt, hogy jönnek majd azok a győzelmek, amik kellenek ahhoz, hogy stabilizáljuk a csapat helyzetét.”

A mérkőzés összefoglalója:

Dejan Stankovic, a Ferencváros vezetőedzője a játékosoknak, a stábtagoknak és mindenkinek gratulált, aki kivette a részét ebből a „lenyűgöző” győzelemből. „Minden játékosom teljesítményével elégedett vagyok, így természetesen a duplázó Vargával és Pesiccsel is, de Wingót és Cissét külön is kiemelném, hihetetlen mérkőzést játszottak.”

A szerb tréner annak külön örül, hogy azok a játékosok, akik nem alapemberek és most lehetőséghez jutottak, így Botka Endre és Katona Bálint, megállták a helyüket. „Ők nagyon fontos játékosaink, nagyon fontosak a magyar válogatott számára, Katona Bálint pedig a magyar labdarúgás jövője, ebben biztos vagyok.”

Kapcsolódó tartalom

Simon Krisztián, az Újpest védője elmondta, azért különösen fájó számára az ötgólos vereség, mert szerinte jól kezdtek, de aztán olyan hibáktól kapták a gólokat, amelyekkel foglalkoztak a hétközi felkészülés során. „Egész héten beszéltük, hogy ne veszítsük el ott a labdát, hiszen a második labdákból nagyon veszélyes a Ferencváros. A második félidőben megpróbáltunk mindent, de kinyíltunk egy kicsit és kaptunk még rá hármat.”

A 32 éves futballista hozzátette, Mészöly Géza érkezésével új impulzust kapott a csapat, de még kevés idő telt el azóta. „Próbálunk mi is mindent megtenni, látjuk már a fényt az alagút végén, de ez még egy nehéz időszak. Csapatszinten vagyunk egy kicsit gödörben, de még egy kis kitartást kérek. Értem a szurkolók csalódottságát, de fel fogunk ebből is állni” – tette hozzá.

Az OTP Bank Liga állása a 22. forduló után

Az első derbijén két gólpasszt adó Katona Bálint úgy vélekedett, hogy nem kezdett jól a Ferencváros, de sikerült átlendülni a kezdeti idegességen, amelyben valószínűleg az is közrejátszott, hogy még ott volt a fejekben a csütörtöki kiesés a Konferencia-ligából. A fölényes győzelem azonban szerinte épppen ezért örömteli, mert így visszatérhet a csapat önbizalma. A Varga Barnabásnak adott két assziszttal kapcsolatban szerényen azt mondta, hogy „neki nem nehéz gólpasszt adni”.

Borítókép: Dejan Stankovic és Mészöly Géza (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak