Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Gera Zoltán lett a Vasas vezetőedzője, távozik az U21-es válogatottól

Hivatalos: Gera Zoltán lett a Vasas vezetőedzője, távozik az U21-es válogatottól

m4sport.hu
Gera Zoltán lett a labdarúgó Merkantil Bank Ligában szereplő Vasas vezetőedzője – tudatta hétfőn hivatalos honlapján az angyalföldi együttes. Az MLSZ bejelentése szerint a szakember ezzel távozik az U21-es magyar labdarúgó-válogatott éléről.

 

„Klubunk a mai napon szerződést bontott csapatunk vezetőedzőjével, Desits Szilárddal. A szakmai munka irányítását Gera Zoltán veszi át, stábjához pedig Csizmadia Csaba is csatlakozik” – olvasható a piros-kékek friss bejelentésében.

Desits Szilárd tavaly nyáron vette át a Vasas irányítását, azt megelőzően megbízott trénerként, s asszistensként tevékenykedett a klubnál – a 46 esztendős szakembernek végül mindössze 24 tétmérkőzés jutott a csapat élén.

Gera Zoltán főedzői pályafutását az U21-es magyar válogatottnál kezdte 2019 júniusában, s összesen 35 találkozón irányította a korosztályos alakulatot, amellyel ezeken átlagosan 1.29 pontot szerzett. Ebben az időszakban korosztályos csapatából tíznél több játékos került fel Marco Rossi együttesébe, többen közülük már nagyon fiatalon alapemberré váltak a felnőtt csapatban.

Korábban a Ferencváros és az A válogatott szakmai stábját is erősítette, Marco Rossival és Szerhij Rebrovval is együtt dolgozott. Játékosként 97-szeres válogatott, háromszoros magyar bajnok, ötszörös Magyar Kupa-győztes, angol másodosztályú bajnok és Európa-liga-döntős volt.

A 44 éves Gera az új munkavállalással egyúttal elhagyja az U21-es csapatot – ezt a Magyar Szövetség jelentette be nem sokkal a Vasas közleménye után.

„Nagyon hálás vagyok, hogy közel öt éven keresztül a szövetségnél dolgozhattam, és pályakezdő edzőként rám bízták az U21-es csapat irányítását – mondta az mlsz.hu-nak a távozó szakember. – Kettős feladatom volt a válogatott mellett, a játékosok egyéni fejlesztése mellett az eredményesség javítása is szempont volt. Rengeteget tanultam a szövetségnél eltöltött időszak során, és remélem, én is hozzá tudtam járulni a válogatottban megforduló labdarúgók fejlődéséhez. Az elmúlt időszakban több megkeresést is kaptam, és most azért döntöttem a váltás mellett, mert szeretnék klubcsapatnál, napi gyakorlati munkát végezni, melyhez ez a lehetőség, a Vasas kerete ideális számomra.”

A Vasas 22 forduló után 41 pontjával a harmadik helyen áll a Merkantil Bank Ligában.

 

Borítókép: Gera Zoltán (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak