Musorujsag
Élő Eredmények

A Honvéd lerótta tartozását korábbi játékosának, hamarosan újra igazolhat a kispesti klub

A Honvéd lerótta tartozását korábbi játékosának, hamarosan újra igazolhat a kispesti klub

MTI
A Budapest Honvéd szerdán rendezte Lazar Cirkoviccsal szemben fennálló tartozását – adta hírül a fővárosi futballklub a honlapján.

Azzal, hogy a szerb védő is megkapta a neki megítélt összeget, az ilyenkor szükséges folyamatokat követően a nemzetközi szövetség hamarosan feloldja a játékosok regisztrációjára vonatkozó tiltást, azaz a Honvéd újra igazolhat majd – olvasható a közleményben, amelyben a kispesti klub kiemelte, hogy a tartozás rendezése a következő szezonra érvényes klublicenc szempontjából is fontos lépés volt.

A szerb futballista ügyének mostani rendezése előtt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) decemberben kizárta az átigazolásból a Budapest Honvédot, kifogásolva az együttműködés megszüntetésének körülményeit. Az előző szezon végén az élvonaltól búcsúzó csapattól tizenkét légiós távozott, de amíg tizenegy labdarúgó esetében mindkét fél számára elfogadható megegyezés született, addig Cirkovic nem fogadta el a felkínált feltételeket.

A klub akkori közleménye kitért rá, hogy „a Budapest Honvéd a Magyar Labdarúgó Szövetségtől (MLSZ) kapott kötelező szerződésminta alapján szerződött a védővel és ugyanezen mintában foglalt klauzula alapján mondta fel a megállapodást”, a FIFA ennek ellenére a játékos javára döntött, jogerős ítéletet hozva a Honvéd ellen.

A Budapest Honvéd a FIFA döntését nem tartotta jogosnak, és decemberi közlésében tudatta, hogy minden lehetséges jogorvoslati lehetőséget megvizsgál, továbbá kezdeményezte az MLSZ-nél a kötelezően alkalmazandó szerződésminta összehangolását a FIFA jogalkalmazási gyakorlatával.

Borítókép: Székesfehérvár, 2022. augusztus 7. A kispesti Lazar Cirkovic (j) a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - Budapest Honvéd mérkõzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. augusztus 7-én. MTI/Krizsán Csaba

További tartalmak