Musorujsag
Élő Eredmények

Újpest: „elfogadhatatlan” és „méltatlan” az MLSZ büntetése

Újpest: „elfogadhatatlan” és „méltatlan” az MLSZ büntetése

m4sport.hu
Közleményben reagált az Újpest FC Mészöly Géza büntetésére, miután a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága csütörtökön egy plusz két hónapra eltiltotta a csapat vezetőedzőjét „rasszista tartalmú nyilatkozata” miatt.

Kapcsolódó tartalom

Az Újpest szerint a döntés „elfogadhatatlan”, az időzítés pedig „méltatlan és a professzionális működéssel összeegyeztethetetlen”.

Utóbbit azért írják, mert a fegyelmi határozatot az Újpest–Paks Magyar Kupa-nyolcaddöntő napján adta ki a szövetség, Mészöly pedig már ezen a mérkőzésen sem ülhet le a kispadra.

Hozzáteszik: a döntés ellen fellebbeznek és az igazság érdekében a végsőkig hajlandók elmenni.

Az MLSZ február 15-én indított fegyelmi eljárást a szakemberrel szemben, aki a DVTK legyőzését követően eléggé pejoratív módon említette a csereként beküldött nigériai csatárát, Frank Saserét.

„Hát nem szerettem én se játszani egy ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja a labdát és megcsúsztatja. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni”” – mondta a szakvezető.

Mészöly fellebbezhet a határozat ellen, de annak nincs halasztó hatálya, így négy tétmérkőzésen biztosan nem ülhet le a kispadra: a Paks (Magyar Kupa, 02.29.), a Fehérvár (03.03.), a Puskás Akadémia (03.08.) és a Mezőkövesd 03.16.) ellen, legkorábban március utolsó hétvégéjén, az OTP Bank Liga 26. fordulójában térhet vissza.

Mészöly Géza február 8-án vette át – immár harmadszor – az Újpest irányítását, Nebojsa Vignjevics távozása után. Azóta három bajnoki mérkőzésen vezette a lilákat: egy diósgyőri 2–1-es győzelemmel mutatkozott be, majd Kecskeméten 1–0-ra, a Ferencváros ellen 5–0-ra kapott ki régi-új csapatával, mely a Paks elleni kupanyolcaddöntő után vasárnap a Fehérvárt fogadja az NB I 23. fordulójának zárómérkőzésén.

Borítókép: Mészöly Géza (fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak