Musorujsag
Élő Eredmények

Fájdalmas kupabúcsú után a sereghajtó ellen javítana a DVSC

Fájdalmas kupabúcsú után a sereghajtó ellen javítana a DVSC

m4sport.hu | Szerző: H. D.
Indul a bajnokság utolsó harmada: az OTP Bank Liga 23. fordulójának nyitómérkőzésén a Debreceni VSC az utolsó helyen álló Mezőkövesd Zsóryt fogadja szombaton 12:30 órától a Nagyerdei Stadionban.
Dzsudzsák Balázséknak a sereghajtó ellen kell javítaniuk (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Nem állíthatjuk, hogy ellenállhatatlan formában lenne a DVSC, amely a legutóbbi négy tétmérkőzéséből mindössze egyet nyert meg. A Loki a Ferencváros és a Fehérvár elleni bajnoki vereség után a Puskás Akadémia elleni rangadót már megnyerte, a héten azonban ismét alulmaradt a Fradival szemben – igaz, ezúttal a MOL Magyar Kupában és egy kicsit más körülmények között.

A debreceniek közel jártak a bravúrhoz, emberelőnyben hosszabbításra mentették a meccsét, a kétszer 15 perces ráadásban azonban nem született újabb gól, így a tizenegyesek döntöttek, ott pedig a fővárosiak bizonyultak higgadtabbnak.

Kapcsolódó tartalom

A vereségek mellett a sűrű program is megnehezíti Dzsudzsák Balázsék dolgát, a Fradi elleni meccset követő interjúban nem is ment el szó nélkül emellett Szrdjan Blagojevics, aki odaszúrt egyet a versenynaptárat összeállítóknak.

„Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik összeállítják a mérkőzések menetrendjét. Most este tíz óra van, szombaton pedig fél egykor már ismét pályán leszünk… Azt üzenem, hogy ezt is túl fogjuk élni!”fogalmazott az M4 Sport kamerája előtt a Loki szerb edzője.

Kapcsolódó tartalom

Nincs könnyű helyzetben a Mezőkövesd sem, igaz a borsodiaknak legkevésbé sem a sűrű program okoz gondot, hiszen a héten már nem voltak érdekeltek a Magyar Kupában.

A bajnokságban látottak azonban sokkal inkább aggodalomra adnak okot: a sereghajtó Kövesd tavasszal még nyeretlen, az öt februárban lejátszott bajnokijából négyet elveszített és csak Zalaegerszegen tudott egy pontot szerezni.

Milan Milanovicsék nincsenek könnyű helyzetben (Fotó: Facebook/Mezőkövesd Zsóry)

Ráadásul egyelőre úgy tűnik, az edzőváltással sem sikerült változtatni, a Kuttor Attila helyére érkező Milan Milanovics vezetésével a Kisvárdától és legutóbb az MTK-tól kapott ki a Mezőkövesd. Minden területen van még hova fejlődni, nem csoda, hogy a szerb edző saját bevallása szerint is bővn volt mit gyakorolni a héten.

„Az első félidőben jó teljesítményt nyújtottunk az MTK Budapest ellen, ezt kell kitolnunk a második félidőre is. Fontos, hogy támadásban aktívabbak legyünk és több helyzetet alakítsunk ki. Ezen a héten próbáltunk javulni csapatjátékban, a védekezés és a támadójáték mellett az átmeneteket is gyakoroltuk, úgy gondolom, hogy minden területen tud még fejlődni a csapat. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok Debrecenben, ellenfelünk erős együttes, jó képességű játékosok alkotják, minőségi támadó futballt játszanak. A Debrecenből egyértelműen Dzsudzsák Balázst emelném ki. Látszik, hogy minden támadás rajta keresztül épül, egyfajta karmesteri szerepet tölt be a támadójátékban, rá nagyon kell figyelnünk” – idézi a klubhonlap a mezőkövesdiek edzőjét.

Dzsudzsák Balázs semlegesítése mellett a támadójátékra is nagyon oda kell majd figyelni a kövesdieknek. Cseri Tamásék mindössze 20 gólt jegyeztek az első két kör 22 meccsén, ez hattal kevesebb, mint a várható góljaik száma – röviden és tömören: nagyon rossz a helyzetkihasználásuk.

A Mezőkövesd a helyzetkihasználást vizsgálva magasan a leggyengébben teljesítő csapat a bajnokságban

Azért, hogy ez változzon, talán Sztefan Drazsics teheti a legtöbbet. A szerb csatár ősszel nyolc gólig jutott, tavasszal azonban eddig csak a Kisvárda kapujába tudott betalálni egyszer, így ahhoz, hogy valami változzon Mezőkövesden, neki is nagyot kellene javulnia.

A két csapat első két körben rendezett meccse után mindig a házigazda örülhetett: a nyitófordulóban a DVSC 3–1-re nyert, míg a 12. körben a Mezőkövesd nyert 2–1-re.

Hogy a Lokinak ezúttal is győzelmet ér-e a hazai pálya előnye, az szombaton 12:30-tól kiderül a Nagyerdei Stadionban és az M4 Sport+-on.

OTP Bank Liga, 23. forduló:
szombat
Debreceni VSC–Mezőkövesd Zsóry FC 12.30 (M4 Sport+ és m4sport.hu)
Kisvárda Master Good–Zalaegerszegi TE FC 14.30 (M4 Sport+ és m4sport.hu)
Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia FC 18.45 (M4 Sport és m4sport.hu)
vasárnap
MTK Budapest-Paksi FC 14.00 (M4 Sport és m4sport.hu)
Ferencvárosi TC-Kecskeméti TE 16.30 (M4 Sport és m4sport.hu)
Újpest FC-Fehérvár FC 19.00 (M4 Sport és m4sport.hu)

 

Borítókép: Dzsudzsák Balázs és Sztefan Drazsics (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt és Facebook/Mezőkövesd Zsóry)

További tartalmak