Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Harmadik nekifutásra már kinyílik a gólcsap a Diósgyőr–Puskás Akadémia meccsen?

Harmadik nekifutásra már kinyílik a gólcsap a Diósgyőr–Puskás Akadémia meccsen?

m4sport.hu | Szerző: H. D.
Az OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján az új edzőjével a legutóbbi két tétmérkőzését megnyerő Diósgyőri VTK a dobogóra hajtó Puskás Akadémiát fogadja 18:45 órától.

Ugyan sok idő még nem telt el, de egyelőre úgy tűnik, jól sült el a váratlan edzőváltás Miskolcon: a DVTK a legutóbbi két tétmérkőzésen egyaránt négy gólt szerzett és nyert. Vladimir Radenkovics vezetésével a borsodi csapat a bajnokságban 4–0-ra nyert a dobogós Fehérvár ellen, majd a tavasszal a bajnokságban még veretlen, igaz a kupameccset kissé felforgatott felállásban kezdő ZTE-t győzte le 4–2-re, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a MOL Magyar Kupában – ahol majd a Ferencvárost fogadja.

De vissza a bajnokságra: a miskolci csapatot jelenleg a kiesőzónától és a dobogó harmadik helyétől is 11 pont választja el, így a Puskás Akadémia elleni mérkőzésnek az is a tétje, hogy az élmezőny nyomába erednek-e Gera Dánielék vagy a bajnokság utolsó harmadában hátrafelé is tekingetniük kell majd.

Tudja jól ezt Radenkovics is, akit nem vakított el a jó kezdés.

„Ahogy a bemutatkozásomkor elmondtam, támadófocit szeretnénk játszani, és csak a támadóharmadban vállalni kockázatot, mert szeretnénk ellenőrzésünk alatt tartani a játékot. Az elmúlt két mérkőzésen nemcsak négy-négy gólt szereztünk, hanem nagyszerű helyzeteket alakítottunk ki, és ezek után találtunk be az ellenfél kapujába. Ugyanakkor hiba lenne elsiklani afölött, hogy időnként rossz döntést hoztunk, ezért helyzeteket hibáztunk, valamint lehetővé tettük az ellenfélnek a kontratámadások vezetését. Ezen még javítani kell, és dolgozunk is rajta” – idézi a klubhonlap a szerb edző szavait.

Vladimir Radenkovics vezetésével mind a két eddigi tétmeccsét megnyerte a DVTK (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A szakember elárulta azt is, leginkább saját játékuk tökéletesítésével foglalkoznak, de természetesen kielemezték a felcsútiakat is, és a tervük is megvan, hogy a gyenge pontokat kihasználva szerzik meg a győzelmet.

„Megvan az elképzelésünk arról, hogy hogyan szeretnénk játszani, és a heti munka nyolcvan százalékában a saját játékunkat igyekszünk tökéletesíteni, és csak a maradék időben foglalkozunk az ellenféllel. A Puskás Akadémia egy jól szervezett, tapasztalt csapat, ráadásul jó játékosaik vannak. Kielemeztük az erősségeiket, és a megtaláltuk azokat a gyenge pontokat, amit kihasználva nyerni tudunk.”

A DVTK és a Puskás Akadémia is az alulteljesítők között van a gólok számában az várható gólokhoz képest

A Puskás Akadémiának nem sikerült túl jól a februári újrakezdés, öt bajnokijából hármat elveszített – azaz pontosan annyi vereséget szenvedett el egy hónap leforgása alatt, mint az első 17 fordulóban összesen. Nagy Zsolték a Paks, a ZTE és a DVSC ellen sem tudták pontot szerezni, ráadásul ezen a három mérkőzésen mindössze egy gólt szereztek.

Igaz, közben az MTK ellen kiszakadt a gólzsák (6–1), majd Kisvárdán is magabiztos győzelmet arattak (2–0), így Hornyák Zsolt csapata a vereségek ellenére is ott van a tabella negyedik helyén, és a dobogótól sincs beláthatatlan távolságra, a harmadik Fehérvár mögött öt pont a hátránya.

Ráadásul a felcsútiak idegenben igazán veszélyesek, náluk csak a Ferencváros gyűjtött több pontot otthonától távol – igaz, mostanában ezzel is  van gondja a PAFC-nak, amely a legutóbbi négy idegenbeli meccséből négyet elveszített. Nem véletlen, hogy az utóbbi időben a csatársorban számításba vett Jakub Plsek is pontosabb befejezéseket vár el saját magától és a társaitól is.

A két csapat két eddigi szezonbeli meccse összesen egy gólt hozott: Miskolcon 1–0-ra nyert a Puskás Akadémia, míg Felcsúton 0–0-val zártak a felek.

Hogy ezúttal kinyílik-e a gólcsap a két csapat mérkőzésén, az szombaton 18:45-től kiderül: a DVTK–Puskás Akadémia találkozót az M4 Sporton és az m4sport.hu-n élőben közvetítjük.

OTP Bank Liga, 23. forduló:
szombat
Debreceni VSC–Mezőkövesd Zsóry FC 12.30 (M4 Sport+ és m4sport.hu)
Kisvárda Master Good–Zalaegerszegi TE FC 14.30 (M4 Sport+ és m4sport.hu)
Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia FC 18.45 (M4 Sport és m4sport.hu)
vasárnap
MTK Budapest-Paksi FC 14.00 (M4 Sport és m4sport.hu)
Ferencvárosi TC-Kecskeméti TE 16.30 (M4 Sport és m4sport.hu)
Újpest FC-Fehérvár FC 19.00 (M4 Sport és m4sport.hu)

Borítókép: Diósgyőri és felcsúti gólöröm (Fotó: MTK és PAFC)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek