Musorujsag
Élő Eredmények

Stankovic a kecskeméti védelmet és a ferencvárosi türelmet dicsérte

Stankovic a kecskeméti védelmet és a ferencvárosi türelmet dicsérte

m4sport.hu
Dejan Stankovic szerint a türelem volt a Kecskemét elleni siker egyik kulcsa, míg Szabó István a kétgólos vereség ellenére is megdicsérte játékosait.

A címvédő Ferencváros hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Kecskemétet a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában.

Dejan Stankovic, a zöld-fehérek vezetőedzője szerint nehéz dolguk volt, mert a hétközi, 120 perces kupamérkőzés, amelyen 80 percig emberhátrányban játszottak, sokat kivett a csapatból, ráadásul a nagyon szervezett kecskeméti védelem ellen nagyon nehéz játszani. „De türelmesek voltunk, nem vesztettük el a szervezettségünket és a motivációnkat, és talán a legjobb pillanatban, az első félidő legvégén találtunk be. A második félidő egy kicsivel könnyebb volt, de 2–0 után már jobban kontrolláltuk a mérkőzést.”

Szabó István, a vendégek trénere szerint a kétgólos vereség ellenére dicséretet érdemel a csapata. „Nem könnyű itt játszani, és hiába védekeztünk jól, benne van a játékban, hogy egy csúsztatás utáni szitiuációból kapunk egy gólt. A második gólt már jobban sajnálom, mert azt ki tudtuk volna védekezni. Összességében megérdemelten nyert a hazai csapat, de a fiúk nagyszerűen küzdöttek és odatették magukat, csak dicsérni tudom őket.”

A Ferencváros második gólját szerző Kristoffer Zachariassen is azt hangsúlyozta, mennyire nehéz a Kecskemét ellen játszani, mert nagyon fizikális csapatról van szó, amelyik jól védi a tizenhatoson belüli területet. „A célunk a győzelem volt, ezt elértük, úgyhogy ez egy jó nap. A gólom előtt nagyon szép passzt kaptam Pesictől, aztán szerezhettem volna még egyet, és jó, hogy nyertünk, mert ha nem így lenne, akkor a kihagyott helyzetem miatt nehezen tudnék aludni” – utalt arra, hogy a mérkőzés végén ziccerben fölé rúgta a labdát.

A születésnapos Belényesi Csaba szerint kemény mérkőzésen vannak túl, számítottak arra, hogy a Fradi beszorítja őket, és hiába védekeztek jól az első félidőben, az utolsó percben a házigazdák megbüntettek egy kihagyást. A Kecskemét védője úgy véli, ha megadják az egyenlítő gólt, az magabiztosságot adott volna a csapatnak, ehelyett ők kaptak egyet, ettől pedig „egy kicsit összezavarodtak a fejek”.

 

 

Borítókép: Dejan Stankovic (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak