Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Mohammed Abu Fani: Sztankovics néha ki tud akadni és akkor ránk borítja az asztalt az öltözőben

Mohammed Abu Fani: Sztankovics néha ki tud akadni és akkor ránk borítja az asztalt az öltözőben

m4sport.hu
Mohammed Abu Fani, a Ferencváros nyáron szerződtetett izraeli középpályása többek között Dejan Sztankovicsról, a budapesti életről és az OTP Bank Ligáról is nyilatkozott, az interjút az ulloi129.hu szorkolói portál szemlézte.

 

„Nem volt nagy váltás, mondjuk úgy. Továbbra is zöld-fehérben játszom. Azt hittem, nehezebb lesz az átmenet, meg is lepődtem, milyen gyorsan ment. Mint Haifában a Makkabiról, úgy itt is minden a Fradiról szól, minden pillanatot élvezek itt” – idézi az ulloi129.hu a 25 éves Mohammed Abu Fanit, aki tavaly nyáron igazolt a Ferencvároshoz, s gyorsan kulcsjátékossá nőtte ki magát, eddigi 36 tétmérkőzésén 5 gól mellett kiosztott 15 gólpasszt is.

„A közeg picit más itt, az emberek nem nagyon beszélnek angolul és félnek megszólalni, de az egész ország a klub mögött áll. Ebben is hasonló a Makkabi Haifához, minden városban megvannak a szurkolóink és ez nagyszerű érzés, minden pillanatot élvezek.”

Az izraeli középpályásnak hiányzik előző csapata, ám a klubváltás jelentős lépés volt a pályafutásában.

„Rengeteg fantasztikus élményben volt részem, így természetesen hiányzik a Makkabi, és ezt nem is tagadom, de az ideigazolásom fontos lépés volt a karrieremben. Ki akartam magam próbálni Európában, így a Fradiba szerződésem egy szükséges lépés volt.”

Mohammad Abu Fani (b), a Ferencváros játékosa a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Fiorentina mérkõzésen a Groupama Arénában 2023. december 14-én. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Abu Fani szerint az OTP Bank Ligában nyíltabb a játék, mint Izraelben – nem mindenki áll be védekezni, nyíltan, előre akarnak játszani.

„Így itt több a terület és én egy támadócsapatban játszom, van lehetőségem a kiugratásokra és ez működik is. Még sosem volt ennyi gólpasszom, nagyon örülök ennek. A csapat javára akarok lenni. Nem számítottam arra, hogy ilyen számaim lesznek, de nagyon fontos, hogy így megy, hisz ez az első európai szezonom. Gólt szerezni persze nagyobb móka, de az előkészítés sem rossz érzés.”

Kitért Dejan Sztankovicsra is, aki néha ki tud borulni, ilyenkor rá is borítja az asztalt a csapatra az öltözőben.

„Rengeteget tanulok tőle. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen kaliberű emberrel dolgozhatok. Szerb, az ezzel járó őrültségekkel, néha ki tud akadni és akkor ránk borítja az asztalt az öltözőben, de nagyon jó vele dolgozni. A legőszintébb edző, aki csak létezhet, mindent elmond neked. Sztankovics nem tart távolságot velem, nagyszerű így a munka.”

A Ferencváros 23 forduló után egyetlen ponttal lemaradva a második a Paks mögött, a címvédő azonban egy bajnokival kevesebbet játszott, mint riválisa. A zöld-fehérek az Európa-konferencialigában a rájátszásig jutottak, ott 2–0-s összesítéssel estek ki a görög Olimpiakosz elleni párharcban.

A Fradi az NB I következő körében a Fehérvár otthonába látogat.

A 24. forduló programja:

március 8., péntek:
Puskás Akadémia FC–Újpest FC

március 9., szombat:
12.45 Mezőkövesd Zsóry FC–Diósgyőri VTK
15.15 Kecskeméti TE–Kisvárda-Master Good

március 10., vasárnap:
13.00 Paksi FC–Debreceni VSC
15.30 Fehérvár FC–Ferencvárosi TC
20.00 Zalaegerszegi TE FC–MTK Budapest

 

Borítókép: Budapest, 2023. október 29. Mohammed Abu Fani, a Ferencvárosi TC játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkõzés után a Groupama Arénában 2023. október 29-én. Ferencváros-Újpest 3-0. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak