Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: a Puskás Akadémia végleg eladta Mim Gergelyt a Zalaegerszegnek

Hivatalos: a Puskás Akadémia végleg eladta Mim Gergelyt a Zalaegerszegnek

m4sport.hu
A Puskás Akadémia mellett a ZTE is megerősítette, hogy Mim Gergely hosszú távú szerződés keretében végleg a zalaiakhoz került.

 

A 24 éves utánpótlás-válogatott középpályás 2022 nyara óta erősíti a ZTE-t, amely zsinórban a második évében vette kölcsön a játékost a Puskás Akadémiától.

Noha Mim Gergely az eredeti tervek szerint a szezon végén visszatért volna Felcsútra, erre már nem kerül sor, a klubok ugyanis szerdán megerősítették, miszerint a Zalaegerszeg végleg megvásárolta a futballistát a Puskás Akadémiától, s Mim hosszú távú szerződést írt alá a zalaiakkal.

A középpályás az első idényében még csak kiegészítő szerepben tetszelgett, a jelenlegi, 2023–2024-es kiírásban viszont már stabil kezdőnek számít a Zalaegerszegben.

„Nagy öröm számunkra, hogy megszereztük Mim Geri játékjogát”fogalmazott a ZTE sportigazgatója, Sallói István, aki azt is elárulta, kétéves megállapodást kötöttek a játékossal.

„Bár nem abszolút fiatalként érkezett hozzánk, de itt kapta meg a lehetőséget a bemutatkozásra az NB I-ben, így ő is annak a klubfilozófiának az eredménye, amelyet a klub 4 éve meghatározott. Olyan fiatal vagy kallódó tehetségeknek próbálunk lehetőséget adni, akik máshol ezt nem kapták meg. Az elmúlt két évben fokozatosan fejlődött és beleerősödött az élvonalba. Az első évében kisebb-nagyobb sérülések hátráltatták a teljesítményét, de az idei szezonra abszolút alapemberré vált és nagyszerű formában van. Meghatározó tagja a csapatnak, így hatalmas öröm, hogy további két évig erősítheti a klubunkat.”

A Zalaegerszeg 24 fordulót követően 29 pontjával a 10. helyen áll az OTP Banl Ligában, Márton Gábor együttese vasárnap a DVSC otthonába látogat.

Az NB I mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti!

Borítókép: ztefc.hu

További tartalmak