Musorujsag
Élő Eredmények

Dárdai Márton: Ez egy érzelmi dolog, jobban szurkolok a magyaroknak, mint a németeknek

Dárdai Márton: Ez egy érzelmi dolog, jobban szurkolok a magyaroknak, mint a németeknek

m4sport.hu
Az MLSZ Egyenesen című sorozata ezúttal Berlinből jelentkezett egy kisfilmmel, melyben Dárdai Mártonról és Schäfer Andrásról tudhattunk meg picit többet.

„Jelentkezett nálam a Rossi úr, aztán kijött megnézni egy meccset, utána összeültünk, beszéltünk néhány dolgot, és egyből tudtam, hogy ide akarok jönni” – kezdte Dárdai, aki a német és a magyar válogatott között vaciláhatott volna, erre mégsem került sor, ezúttal el is mondta, miért.

„Az egész családom, a barátnőm, a kutyám, mindenki magyar, én meg a két tesóm Berlinben születtünk és itt nőttünk fel, de mikor lehetett, mentünk Magyarországra, ez egy érzelmi dolog, nem tudom jobban megmagyarázni, jobban szurkolok a magyaroknak, mint a németeknek.”

A hátvéd hozzáttte, korábban is minden meccsen szurkolt a magyaroknak, akikről eddig csak jót hallott, így már ő is nagyon várja, hogy szerepelhessen a címeres mezben.

A kisfilmben feltűnik édesapja, Dárdai Pál is, aki elmondta, fia döntésébe sosem szólt bele, hisz úgy gondolja, ezt nem az ő feladata eldönteni gyermeke helyett, azonban örül nagyon döntésének, hisz ő is a magyar válogatottban szerepelt korábban.

A berlini epizód másik szereplője az Unionban játszó Schäfer András, aki sérülésével kapcsolatban felelevenítette, volt olyan pillanat is, amikor azt mondták neki, lehet, hogy abba kell hagyja a futballt.

Schäfer András és Willi Orbán. MTI/Illyés Tibor

„Nem mondok a mai napig olyat, hogy meggyógyultam 100 százalékosan, mert nem akarom ezt elkiabálni. A játékomon nem látszik, hogy félteném a lábam, de egy ideig szerintem bennem lesz, mert amikor azt mondják neked 24 évesen, hogy lehet, abba kell hagynod, lehet, hogy ez már sosem fog meggyógyulni, akkor azt nagyon nehéz feldolgozni” – mondta a középpályás.

Schäfer emellett a kávé -és sorozatimádatáról is beszél, valamint a berlini közegről, melyet az első pillanattól imád, míg Dárdai futballkarrierjének kezdeteibe avat be minket kicsit jobban, valamint dartszeretetét is megosztja.

A teljes adás:

Borítókép: Fotó: MLSZ

További tartalmak