Musorujsag
Élő Eredmények

Szarvas Alexandra a női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

Szarvas Alexandra a női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

m4sport.hu
Az U19-es csapatot vezető, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Szarvas Alexandra veszi át a távozó Margret Kratz helyét a női A-válogatott szövetségi kapitányi posztján - jelentette be honlapján az MLSZ.

A közleményben olvasható, Szarvas Alexandra játékosként és edzőként is komoly hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik, az MLSZ stábjához 2023-ban csatlakozott, ekkor tért haza hosszas külföldi tartózkodás után, most pedig Margret Kratz távozását követően a felnőtt női csapatot irányíthatja.

A 31 éves szakember Magyarországon játékosként nyert magyar bajnokságot és kupát, ezt követően Németországban és Svájcban idegenlégiósként is helyt állt. Az aktív futball befejezése után fiú utánpótlás és női felnőtt csapatokat is irányított, hazatérése óta pedig az U19-es válogatottat vezette, a válogatott vele meg tudta hosszabbítani A-ligás tagságát.

Az új kapitány áprilisban, már tétmérkőzésen debütálhat a válogatott kispadján, hiszen ekkor már megkezdődnek a hölgyeknél a az Eb-selejtezős meccsek. A magyar női labdarúgó-válogatott Azerbajdzsán, Törökország és Svájc ellen szerepel a selejtezők során.

„Nem tudok elképzelni nagyobb megtiszteltetést annál, mint mikor egy szakember saját hazájának nemzeti csapatát irányíthatja, ezért munkámat a legjobb tudásommal és teljes erőbedobással fogom végezni” – nyilatkozta kinevezése kapcsán az mlsz.hu-nak Szarvas Alexandra, aki hozzátette, szeretnék felzárkóztatni a magyar női futballt a nemzetközi élvonalhoz.

A női A válogatott Eb-selejtező sorozat 2024-es programja (az mlsz.hu alapján):

Április 5: Azerbajdzsán (hazai)
Április 9: Törökország (idegen)
Május 31: Svájc (idegen)
Június 4. Svájc (hazai)
Július 12: Azerbajdzsán (idegen)
Július 16: Törökország (hazai)

Borítókép: Szarvas Alexandra (mlsz.hu)

További tartalmak