Musorujsag
Élő Eredmények

Rossi: Még a végén kő-papír-ollóval kell eldöntenem, hogy ki védjen

Rossi: Még a végén kő-papír-ollóval kell eldöntenem, hogy ki védjen

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya összességében elégedett a törökök elleni felkészülési mérkőzésen nyújtott teljesítménnyel, bár szerinte a döntetlen talán igazságosabb eredmény lett volna. Kapuskérdésben ugyanakkor továbbra sem lett okosabb, a hosszú sérülés után visszatérő Gulácsi Péter ugyanis kiváló teljesítményt nyújtott.

A magyar válogatott Szoboszlai Dominik tizenegyesből szerzett góljával 1–0-ra nyert a török csapat ellen a Puskás Arénában. Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, inkább az eredmény miatt lehet elégedett, mint a teljesítménnyel, bár kétségtelenül voltak jó periódusai a csapatnak. Úgy véli, ezúttal hiányoztak a megfelelő utolsó döntések, a kontratámadásokból is ki lehetett volna többet hozni, a támadóknak pedig nem ez volt a legjobb napjuk. „De azért voltak jó megmozdulásaink is, hiszen ezért is nyertünk.”

A hosszú sérülés és rehabilitáció után a válogatott kapujába visszatérő Gulácsi Péter kiváló teljesítményt nyújtott, így továbbra is nyitott a kérdés, hogy ő vagy Dibusz Dénes lesz az első számú kapus az Európa-bajnokságon. „Dibusz nagyon jól teljesített, amíg Gulácsi sérült volt, ma pedig Gulácsi volt tökéletes, úgyhogy még a végén minden alkalommal kő-papír-ollóznom kell valakivel a döntéshez” – utalt a szövetségi kapitány arra, hogy tavaly márciusban Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-ollóval döntötte el, melyikük végezze el a tizenegyest az észtek elleni barátságos meccsen.

Hozzátette ugyanakkor, hogy ezek kellemes gondok, ha minden poszton ilyen lehetőségei lennének, akkor a magyar válogatott valószínűleg az első tízben lenne a világranglistán.

Kapcsolódó tartalom

A szövetségi kapitány kiemelte, hogy a visszatérő Schäfer András jó teljesítményt nyújtott, valamint gratulált a válogatottban debütáló Dárdai Mártonnak is.

Borítókép: Marco Rossi és a válogatott a törökök elleni felkészülési meccsen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak