Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi: Legyünk őszinték, nem ez volt a támadóhármasunk legjobb estéje

Marco Rossi: Legyünk őszinték, nem ez volt a támadóhármasunk legjobb estéje

mti / M4 Sport
Marco Rossi szövetségi kapitány a törökök 1-0-s legyőzését követő sajtótájékoztatóján a magyar válogatott támadójátékával nem volt teljesen elégedett, beszélt a másfél év után visszatért játékosokról, az újonc Dárdai Mártonról, valamint azt is kiemelte, milyen nagyszerű, hogy egy felkészülési mérkőzésen is megtelik a Puskás Aréna.

„Dárdai jól beilleszkedett, mondhatnám úgy is, hogy jól fogadták. Remek hozzáállással és személyiséggel érkezett. A védelem akkor hatékony, ha automatizmusok működnek a megszokás szintjén. Ő ebben nagyszerűen helytállt” – értékelte a válogatottban Törökország ellen debütáló Hertha BSC védőjének teljesítményét.

Rossi kifejezetten dicsérte a kapus Gulácsi Pétert is: „egyáltalán nem lepett meg a teljesítménye” – mondta.

Ahogy fogalmazott, ő nem a Tiszakécske hálóőre, hanem az RB Leipzigé, ezért nem lehet elvitatni a kvalitásait, így a hosszú kihagyás ellenére sem lepte meg a teljesítménye. Megjegyezte, természetesen posztriválisa, Dibusz Dénes képességei is elvitathatatlanok, aki Gulácsi hiányában több mint egy évig megszakítás nélkül védte nagyszerűen a válogatott kapuját. A címeres mezt Gulácsihoz hasonlóan 2022 szeptembere után magára öltő Schäfer Andrással kapcsolatban pedig azt mondta, „szép mérkőzést hozott le”, és reméli, hogy a jövőben elkerülik a sérülések.

MTI/Illyés Tibor

A szövetségi kapitánytól megkérdezték, mit szól hozzá, hogy a válogatott olyan népszerű lett az irányítása alatt, hogy már egy felkészülési mérkőzésen is telt ház van a Puskás Arénában:

„Hatvan meccs egy ilyen nagy múltú nemzeti válogatott kispadján hatalmas elismerés. De a legfontosabb, hogy ilyen sok embert vonz a válogatott még egy barátságos találkozóra is. Ezt szoktam mondani a játékosoknak is, erre legyenek büszkék” – fogalmazott Rossi.

„Próbáltuk lelassítani a törökök letámadásait. Az első félidőben úgy tudtuk kezelni a meccset, ahogy elképzeltük, viszont elöl hiányoztak a villanások, volt egy-egy elhibázott döntés. Legyünk őszinték, nem ez volt a támadó hármasunk, Szoboszlai, Varga és Sallai legjobb estéje.”

Az 59 éves tréner szerint a török együttes rendkívül erős az egyéneket tekintve, honfitársa, Vincenzo Montella pedig ehhez hozzáadta a magáét szövetségi kapitányként, mert az ő irányításával nagyobb akarat van a futballistákban, jól támadnak le, ezzel sikerült is nehéz helyzetekbe hozniuk a magyarokat.

„A török csapat szép jövő elé néz Montellával. Kivételes pályafutása volt játékosként, de nem marad el tőle edzőként sem” – mondta Rossi kollégájáról.

Montella a vereség ellenére elégedett volt a szintén Eb-résztvevő török válogatott teljesítményével.

„A magyaroknak sokkal kevesebb lehetőségük volt, mint a korábbi találkozóikon. Jó iramú, fontos és hasznos meccs volt, amelyen strukturálisan jobban futballoztunk, mint az előző találkozónkon. Az eredményt az döntötte el, hogy szerencsétlen szituációban az ellenfél 11-est kapott. Mi ugyan sok helyzetet kihagytunk, de a legfontosabb, hogy sokat is teremtettünk” – értékelt Montella.

MTI/Koszticsák Szilárd

A nemzeti együttes legközelebb kedden Koszovót fogadja barátságos mérkőzésen a Puskás Arénában, a 19 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport közvetíti élőben.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak