Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: az 543 nap után visszatérő Gulácsi Péter a válogatott egyik legjobbja volt Törökország ellen

Videó: az 543 nap után visszatérő Gulácsi Péter a válogatott egyik legjobbja volt Törökország ellen

m4sport.hu / mti
Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott egyik legjobbja volt péntek este a törökök ellen 1–0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen, hat védést mutatott be a kapuban. Az RB Leipzig futballistája másfél év után játszott újra a nemzeti tizenegyben, a találkozót követően elmondta, akkor jött rá igazán, milyen nagy dolog a válogatottban szerepelni, amikor kényszerűségből csak kívülről tudta követni a mérkőzéseket.

Gulácsi Péter védései Törökország ellen:

Gulácsi Péter statisztikái:
• 90 perc
• 0 kapott gól
• 6 védés
• 61 labdaérintés
• 46/52 pontos passz (88%)
• 6/12 pontos hosszú passz (50%)
(forrás: Sofascore)

Örülök, hogy nem kaptunk gólt, a meccs nagy részében jól zártunk, egy nagy ziccerük volt a törököknek, azon kívül sikerült őket nagyjából hatástalanítani. Szerettük volna ezt az évet is győzelemmel kezdeni, örülünk, hogy sikerült” – értékelt a találkozó után az M4 Sportnak a válogatottba 543 nap után visszatérő Gulácsi Péter, aki hat védésével a magyar együttes egyik legjobbja volt.

A sérülésem előtt rengetegszer volt alkalmam itt védeni, utána jött egy másfél éves periódus, amikor az ember mindezt kívülről nézi, és akkor jön rá igazából, hogy mekkora dolog itt állni ebben a stadionban, ezek előtt a szurkolók előtt, ezzel a csapattal. Nagyon örülök, hogy újra sikerült itthon védenem. Nagy élmény volt, nagyon vártam a mérkőzést és örülök, hogy győzelemmel sikerült ezt abszolválni” – mondta a Leipzig kapusa.

Kapcsolódó tartalom

Véleménye szerint a védelem jól működött, próbálták labdával is dominálni az ellenfelet, mert tudták, hogy alapvetően a törököknek főleg elöl nagyon mozgékony embereik vannak, nem szerették volna átengedni nekik a labdabirtoklást, ez nagyjából 70 percig sikerült is, a végén beszorították őket, ott talán egy kicsit nyugodtabban kellett volna lejátszani a mérkőzést, de sokat cseréltek, rengetegen lehetőséget kaptak, alapvetően jó meccs volt, ha még egy-két helyzetet kihasználtak volna, akkor a vége nyugisabb, de így is jó volt.

Kapcsolódó tartalom

Hosszú időszak volt, lépésről lépésre kellett visszaküzdenem magam oda, hogy most itt ma védhessek. Mindig az volt a szemem előtt, hogy szeretnék még egyszer itt a Puskás Arénában válogatott meccsen védeni, nagyon örülök, hogy sikerült” – összegzett Gulácsi.

Gulácsi Péter (fotó: mlsz.hu)
Borítókép: Gulácsi Péter (fotó: mlsz.hu)

További tartalmak