Musorujsag
Élő Eredmények

A szünet után váltott, Koszovót is legyőzte a magyar válogatott

A szünet után váltott, Koszovót is legyőzte a magyar válogatott

M4 Sport
A második félidőre feljavuló magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra győzött a Koszovó elleni hazai felkészülési mérkőzésen.

felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Koszovó 2-0 (0-0)
Puskás Aréna, 60 ezer néző, vezette: Hategan (román)
gólszerző: Szoboszlai (58.), Nagy Zs. (86.)
sárga lap: Am. Rrahmani (75.), Aliti (80.), Berisha (82.), Vojvoda (91.)

Magyarország: Dibusz – Lang, Dárdai M., Szalai A. – Bolla (Nego, 68.), Nagy Á. (Schäfer, a szünetben), Styles (Vancsa, 85.), Nagy Zs. (Mocsi, 88.) – Gazdag (Kleinheisler, a szünetben), Szoboszlai – Ádám (Varga B., a szünetben)

Koszovó: Muric – Vojvoda, Am. Rrahmani, Aliti, Rrudhani (Hadergjonaj, 71.) – Idrizi (Loshaj, 83.), Muslija (Celina, 65.), Berisha (Al. Rrahmani, 83.) – Zhegrova (Bytyqi, 65.), Muriqi (Rashani, 65.), Rashica

 

Miután nagyobb helyzet nem alakult ki a koszovói kapu előtt, tíz perc elteltével felbátorodtak vendégek, Zhegrova például legalább három-négy embert kicselezve játszotta magát tisztára, majd alig tévesztette el a jobb felső sarkot. Többnyire mezőnyben zajlott a játék, a nemzeti együttes ebben az összeállításban – hét helyen változott a pénteki kezdő tizenegy – támadásban mindenképpen, de helyenként védekezésben is összeszokatlannak tűnt. Szoboszlai kifejezetten sokat jött hátra labdáért, de így sem sikerült rendszeresen a rivális büntetőterületéig eljutni. A hatékonyság hiányát az jelezte a legjobban, hogy a szünetig egyetlen kaput eltaláló kísérlete sem volt Marco Rossi tanítványainak.

A magyar szakvezető a félidőben hármas cserével próbálta frissíteni a csapatát, amely jobban is kezdte a második játékrészt, Bolla lövését a koszovói kapus a keresztléc alól tolta ki. A jobb játéknak hamar meglett az eredménye, mivel Szoboszlai a törökök után a koszovóiak ellen is betalált, ezt követően pedig a közönség kórusban skandálta a csapatkapitány nevét. A második félidőben a koszovóiak már semmiféle veszélyt nem jelentettek Dibusz kapujára, támadásban is hatékonyabbá vált a magyar együttes, amely a hajrában Nagy Zsolt találatával végleg eldöntötte az összecsapást, és így két, kapott gól nélküli győzelemmel kezdte a 2024-es esztendőt.

A csereként beálló Mocsi Attila személyében újoncot avatott Marco Rossi, aki 61. mérkőzésével utolérte a szövetségi kapitányok rangsorának harmadik helyén Mészöly Kálmánt.

A magyar válogatott, amely immár 14 meccse őrzi veretlenségét, legközelebb – már a közevetlen Eb-felkészülés jegyében – június 4-én az  Írországban lép pályára a dublini Aviva Stadionban.

Borítókép: Szoboszlai Dominik (j) gólöröme a Magyarország - Koszovó barátságos labdarúgó-mérkőzésen (MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak