Musorujsag
Élő Eredmények

„Nincs reális esély a bennmaradásra” – Révész Attila beletörődött a Kisvárda kiesésébe

„Nincs reális esély a bennmaradásra” – Révész Attila beletörődött a Kisvárda kiesésébe

m4sport.hu
Nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt kilenc pont az utolsó előtti Kisvárda hátránya a tizedik, azaz már bennmaradást érő helyen álló ZTE mögött. A hátralévő mérkőzéseken ugyan még 24 pont szerezhető, Révész Attila, a klub sportigazgatója már beletörődött a kiesésbe és az NB II-re készül – derült ki az NB1.hu-nak adott interjúból.

„Matematikailag igen, de az eddigi teljesítmény alapján sajnos nincs reális esély a bennmaradásra. Ez a játékoskeret erősségét tekintve számomra csalódás” – mondta Révész a csapat esélyeiről.

Ez nagy fordulat ahhoz képest, hogy az első tavaszi forduló előtt az M4 Sportnak még arról beszélt, hogy sosem volt ilyen erős keretük, biztosra veszi a bennmaradást és az első négyben lesznek a tavaszi tabellán.

Nos, azóta nyolc bajnoki mérkőzésen hat vereséget szenvedtek és két győzelmet szereztek.

„Én már úgy készülök, hogy a következő szezonra egy NB II-es alapot kell kialakítanunk. Már tárgyaltam a játékosok nagy részével. A következő időszakban, nagy valószínűséggel azok fognak helyet kapni a csapatban, akik a következő szezonban is nálunk képzelik el a pályafutásukat” – tekintett előre az NB 1.hu-nak adott interjúban.

A klubvezető ezen kívül azt is mondta, hogy: „a magyar futball egészét figyelembe véve, mindenkinek jobb, hogy nagyobb bázissal rendelkező klubok alkotják majd az élvonalat”.

„Ennek így kellett lenni, én már beletörődtem ebbe. De sportemberi kötelességünk a legjobb teljesítményt nyújtani a szezon hátralévő részében” – tette hozzá.

„Annyira kinyílt az olló, hogy ez a jelenlegi piacon lévő, nagyon nagy igényű labdarúgók idehozatala megvalósíthatatlan. Azt látjuk, hogy még az NB II-ben is jobb fizetéseket kapnak, lényegesen többet kapnak a játékosok, mint nálunk. Mi ezzel nem akarunk versenyezni.”

kisvardafc.hu

Leszögezte, kiesés esetén nem akarnak úgy járni, mint a Budapest Honvéd, nem tehetik meg, hogy elengedjék a külföldi játékosokat:

„Konkrét számítást is végeztünk. Másfélszer nagyobb a kártérítés összege a külföldi labdarúgók elküldése esetén, mint amennyit az MLSZ tv-közvetítése alapján kapnánk. Gazdaságilag sem tehetjük meg, hogy ezeket a játékosokat elengedjük. Másrészt, egy új csapat kialakítása is jelentős pénz bevonását kívánja. De a mostani játékosokkal fogunk nekimenni a következő szezonnak.”

Révész Attila szerint a csapat többsége „egyértelműen kijelentette”, a másodosztályú szereplés esetén sem akar majd távozni, a lejáró szerződésű játékosokat pedig a második csapatból töltik majd fel.

A Kisvárda az OTP Bank Liga 26. fordulójában a DVSC-t fogadja, a szombaton 14:30-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport közvetíti élőben.

OTP Bank Liga, a 26. forduló:
péntek:
20.00 – Puskás Akadémia FC-Fehérvár FC (M4 Sport)
szombat:
14.30 – Kisvárda Master Good-DVSC (M4 Sport)
17.00 – MTK Budapest-Kecskeméti TE (M4 Sport)
19.30 – ZTE FC-DVTK (M4 Sport)
vasárnap:
15.30 – Paksi FC-Újpest FC (M4 Sport)
18.00 – Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencvárosi TC (M4 Sport)

Borítókép: kisvardafc.hu

További tartalmak