Musorujsag
Élő Eredmények

Az MTK edzője a gyilkos ösztönt hiányolta, a Kecskemét trénere igazságosnak tartja a döntetlent

Az MTK edzője a gyilkos ösztönt hiányolta, a Kecskemét trénere igazságosnak tartja a döntetlent

m4sport.hu
Horváth Dávid szerint az MTK kezében volt a győzelem, míg Szabó István elismerte, hogy nagy szerencséje volt a Kecskemétnek, mégis igazságosnak érzi a döntetlent.

Az MTK Budapest hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Kecskeméttel az OTP Bank Liga 26. fordulójában. A hazai csapat egygólos hátrányból fordított és a második félidőben nagy fölényben játszott, ziccereket is kidolgozott, de képtelen volt újra betalálni. A rengeteg kihagyott helyzet aztán megbosszulta magát, mert a csereként beállt Helmich a hajrában kilőtte a bal felső sarkot, így a KTE váratlanul pontot mentett.

Horváth Dávid, az MTK vezetőedzője szerint az első félidő kiegyenlített volt, de a másodikban többször is lezárhatták volna a mérkőzést. „Talán a gyilkos ösztön hiányzott leginkább ahhoz, hogy berúgjuk azt a megnyugtató harmadik gólt. Jól játszott a Kecskemét, de szerintem mi ma közelebb voltunk a győzelemhez. Be kell érnünk az egy ponttal, úgyhogy van hiányérzetem. Jó teljesítményt nyújtott a csapat, arra van szükség, hogy ezt a teljsítményt győzelmekre tudjuk beváltani” – fogalmazott a kék-fehérek trénere az M4 Sportnak nyilatkozva.

Szabó István, a KTE vezetőedzője szerint két ellentétes félidőt láthattak a nézők és ugyan az MTK több gólt is szerezhetett volna, a kecskemétiek akarata miatt megérdemelt volt a pontszerzés. „A második félidő első 10-15 percéig fölényben futballoztunk, a mi elképzelésünk érvényesült jobban, de miután vezetést szerzett a hazai csapat, elkezdtünk kapkodni, nem tudtuk a saját játékunkat játszani. Nagy fölénybe került az MTK, helyzeteket dolgozott ki, nagy szerencsénk volt, akár több gólt is szerezhettek volna, de a végén a fiatalok megmutatták, hogy érdemes bízni bennük. Több fiatal is beállt, nagyon örülök, hogy Helmich Palkó szerezte ezt a nagyon szép gólt, talán valamit visszakaptunk abból, amit az utóbbi időben szerencsétlen módon elveszítettünk. Az első félidőben egyértelműen mi játszottunk jobban, a másodikban viszont a hazai csapat. Nekik biztos fájó, de én azt gondolom, hogy igazságos a döntetlen” – mondta a vendégek trénere, aki szerint a hit, az akarat és a sok futás végül meghozta a gyümölcsét.

Az MTK második gólját szerző Molnár Rajmund úgy fogalmazott, hogy ez egy megnyert mérkőzés volt, de a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, míg az első NB I-es gólját jegyző Helmich Pál közös sikerről beszélt.

Borítókép: Fotó: MTI/Bús Csaba

További tartalmak