Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Videó: álomgól az NB II-ben, Nagy Dominik konkrétan a középkezdésből talált be

Videó: álomgól az NB II-ben, Nagy Dominik konkrétan a középkezdésből talált be

m4sport.hu
Középkezdésre középkezdés: a labdarúgó Merkantil Bank Ligában játszott Mosonmagyaróvár–Nyíregyháza találkozó első momentuma egy bődületes találat lett, a korábbi válogatott támadó, Nagy Dominik ugyanis a kezdősípszót követően azonnal kapura lőtte a labdát, ami Auerbach Martin kapust becsapva a hálóba vágódott; ilyen, amikor tényleg 0–1-ről indul egy találkozó. A Szpari azóta már hárommal vezet a sereghajtó otthonában.

Bár a megoldás kifejezetten egyedi, korántsem példa nélküli: egy Wikipédia-oldal szerint – amelyet több külföldi sportoldal is relevánsnak tekint – a világ leggyorsabb gólja (2.1 mp) egy 2017-es skót ifjúsági mérkőzésen (Maryhill–Clydebank) született Gavin Stokes révén. 2012-ben szintén egy utánpótlásmeccsen, a szerb másodosztályban Vuk Bakic ívelte be a középkezdést, erre a portál 2.2 másodpercet számol.

Nagy Dominik esetében tizedre bontott eredmény egyelőre nincs (nem hivatalos számításaink szerint nagyjából 2,4 másodperc telt el a kezdést jelentő érintés és a gól között), de nem nagy tudomány kijelenteni, hogy ennél lényegesen gyorsabban nem lehet betalálni a labdarúgásban, könnyen lehet, hogy profi, felnőtt meccsen még senki nem szerzett gólt ilyen gyorsan.

A Nyíregyházának egészen jó napja volt: a harmadik gólt Kovácsréti Márk szögletből, érintés nélkül szerezte. A Szpari három forduló után nyert újra a Merkantil Bank Ligában, így megerősítette vezető helyét.

Eredmény, 26. forduló:
Credobus Mosonmagyaróvár-Nyíregyháza Spartacus FC 0-3 (0-3)
gólszerzők: Nagy D. (1., 31.), Kovácsréti (36.)

A mérkőzés a Szigetköz Sport közvetítésében itt visszanézhető:

Borítókép: Szigetköz Sport

További tartalmak