Musorujsag
Élő Eredmények

Kispesten kötött ki Futács Márkó

Kispesten kötött ki Futács Márkó

honvedfc.hu
Az egykoron még a válogatottban is számításba vett, de nyár óta klub nélküli Futács Márkó aláírt a másodosztályban is botladozó Budapest Honvédhoz.

A 34 éves támadó szerződésének hossza nem derül ki a kispestiek közleményéből. Az viszont igen, hogy Futács teljesen egészséges, de a csapatedzések és a meccsterhelés hiányában fokozatosan lendülhet játékba, s a tervek szerint néhány héten belül léphet először pályára.

A tapasztalt futballista kacskaringós pályafutásából kiemelik a magyar válogatottbeli szereplését, a horvát gólkirályi címét, valamint, hogy megfordult francia, német és angol csapatban is. Itthon a a Diósgyőr, a Fehérvár, a Zalaegerszeg és legutóbb az MTK színeiben fordult meg, ahonnan egy sérülését követően távozott, de nem érezte úgy, vissza kéne vonulnia.

„Nehéz időszakon mentem keresztül, nem így terveztem az MTK-s karrierem végét, de nem akarok már a múlttal foglalkozni, azt gondolom, hogy ennek így kellett lennie, most már jó helyen vagyok – idézik a klubhonlapon. – Az edzéseken túl minden adott a jó munkához, profi körülmények vannak a Honvédnál, örülök, hogy itt lehetek.”

A Honvéd nem teljesít jól a Merkantil Bank Ligában sem, az élvonalból történt tavalyi búcsúja után 26 forduló elteltével csupán öt pontnyira van az NB II. kiesőzónájától. Bár a tulajdonosváltás is napirendre kerülhet, Kun Gergely ügyvezető bízik benne, nemcsak nyárig, hanem hosszú távon is a klub segítségére lesz Futács.

Kapcsolódó tartalom

 

Borítókép: Futács Márkó (MTI/Kovács Anikó)

További tartalmak