Musorujsag
Élő Eredmények

Szezonmentő negyeddöntő Kisvárdán, de az MTK is teljes gőzzel fókuszálhat a kupára

Szezonmentő negyeddöntő Kisvárdán, de az MTK is teljes gőzzel fókuszálhat a kupára

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
Kedden megkezdődnek a MOL Magyar Kupa negyeddöntői, 20 órától a Kisvárda–MTK mérkőzést közvetítjük az M4 Sporton. A találkozók most is egy mérkőzésen dőlnek el, így nem kizárt, hogy hosszú este elé nézünk.

Az már biztos, hogy nem ez lesz a kisvárdai labdarúgás legdicsőbb szezonja, a csapat tudása alatt szerepel az OTP Bank Ligában, a szezon első felét pályamizéria és havi szintű edzőcserélgetés jellemezte, s hiába vélte Révész Attila minden idők egyik legjobb helyi csapatának a mostanit, tavaszra sem jött egyenesbe, így már a klubigazgató is belátja, hogy az NB II küszöbén állnak, nincs reális esély a bennmaradásra. A Magyar Kupa ugyanakkor ettől teljesen független, semmi nem zárja ki, hogy NB I-es búcsúzóból döntős legyen, a Kisvárda pedig eddig abszolút magabiztos, habár sorsolása eddig nem volt igazán nehéz, kapott gól nélkül, könnyedén átmasírozni három fordulón akkor is teljesítmény. A Pilisi LK-t öt, a több egykori NB I-es játékosokkal felálló, de amúgy BLSZ I-es Unione FC-t hat góllal verte akkor még Mátyus János csapata, Feczkó Tamással pedig a másodosztály kiesőjelöltje, a Tiszakécske is meglett, így kerültek a negyeddöntőbe.

Kapcsolódó tartalom

„Bízunk a győzelemben, amely gyógyírt jelenthetne a bajnokságban elszenvedett sebeinkre. Nagyon bízom benne, hogy akik a Debrecen ellen sérülés miatt voltak kénytelenek lejönni a pályáról, azok most rendelkezésre tudnak állni. Azokban is bízunk, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak, de most sor kerülhet a játékukra” – fogalmazott Feczkó Tamás, aki tehát előre vetítette, hogy nem biztosan a papíron legerősebb tizenegye fut ki kedd este a Várkerti Stadionban.

A csapat kupatörténelme során ezt a kört eddig egyszer vette sikeresen, 2021-ben a későbbi győztes Újpest állította meg a négy között. Ugyanakkor az Amatőr-kupában még megyei csapatként végső diadalt is ült a szabolcsi csapat, 2005-ben az Arnót SE-t múlta felül tizenegyespárbajban.

A bajnokságban minden kimenetelből jutott eddig egy a két csapat meccseire (fotó: MTK Budapest).

Az MTK (kupa)történelme nyilván sokkal gazdagabb, 12 aranyéremmel büszkélkedhetnek a kék-fehérek, ám 2000-es győzelmük óta nem sok sikerélményük volt a sorozatban, még egy elvesztett döntő 2012-ből, legutóbb a négy között pedig egy évvel a Kisvárda előtt, 2020-ban jártak, másodosztályú csapatként. Akkor kapott gól nélkül estek ki (!), hiszen a még oda-visszavágós rendszerben két 0–0-t produkáltak a Honvéddal, majd a hosszú tizenegyespárbaj a kispestiek sikerét hozta.

Riválisokat tekintve, az MTK fordulóról fordulóra lépked egyre magasabb szintre, negyed-, harmad-, majd másodosztályú ellenfelet követően megy a (még) élvonalbeli Kisvárdához – a sorsolás sorrendje okán idegenbe. Problémája eddig nem volt Horváth Dávidéknak, még az NB II egyik kellemes meglepetésének számító Kozármisleny otthonában is simán győztek.

Hét fordulóval a bajnokság vége előtt nagyjából mindkét csapat számára eldőltek a lényegi kérdések: a Kisvárdát csak a csoda tarthatja az NB I-ben, az MTK pedig stabilan a középmezőnyben végez, ideális esetben az első hatban. Ennek megfelelően a Magyar Kupa végjátékára érdemes lehet rátenni a fókuszt, mert egyik oldalon az eddigi sötétebb szezon fénye lehetne, a fővárosiaknál pedig a bravúros bajnoki szereplést lehet tetézni további sikerélménnyel.

A Kisvárda–MTK mérkőzést – ahogy a MOL Magyar Kupa valamennyi negyeddöntőjét – az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntők:

április 2., kedd
20.00 Kisvárda-Master Good–MTK Budapest

április 3., szerda
17.15 Vasas FC (NB II)–Paksi FC
20.00 Diósgyőri VTK–Ferencvárosi TC

április 4., csütörtök
20.45 Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)–Kecskeméti TE

Borítókép: Budapest, 2023. augusztus 11. Kádár Tamás, az MTK játékosa (b) és a kisvárdai Jasmin Mesanovic a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott MTK Budapest - Kisvárda Master Good mérkõzésen a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2023. augusztus 11-én. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak