Musorujsag
Élő Eredmények

Elhunyt Müller Sándor, a Vasas legendája

Elhunyt Müller Sándor, a Vasas legendája

m4sport.hu
Életének 76. évében elhunyt Müller Sándor a Vasas korábbi válogatott labdarúgója – adta hírül az MLSZ és az angyalföldi klub hivatalos honlapján.

Müller Sándor 1948. szeptember 21-én született, Budapesten. Pályafutását a III. Kerületi TVE csapatában kezdte, majd innen igazolt 1968-ban a Vasashoz. A kiváló technikai tudással, cselezőkészséggel, gólérzékenységgel megáldott játékos karrierje legemlékezetesebb találatát a régi Üllői úti stadion avatóján szerezte 1974. május 19-én, amellyel az angyalföldiek 1–0-ra legyőzték a Ferencvárost. Müller tagja volt a Vasas máig utolsó, 1977-es bajnokcsapatának, összesen 318 mérkőzésen lépett pályára piros-kékben. Ezt követően játszott Belgiumban és Spanyolországban is.

A magyar válogatottban 17 mérkőzésen játszott, tagja volt az 1982-es világbajnokságon szerepelt csapatnak.

Az elmúlt időszakban egészségügyi problémákkal küszködött, szívműtéten is átesett, agyvérzése is volt. Müller Sándort a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Vasas saját halottjának tekinti – utóbbi a szerdai Magyar Kupa-mérkőzését megelőzően megemlékezést is tart az Illovszky Rudolf Stadionnál.

Borítókép: mlsz.hu

További tartalmak