Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A Fehérvár a Mezőkövesd kiütésével megérkezett a második Paks nyakára

A Fehérvár a Mezőkövesd kiütésével megérkezett a második Paks nyakára

m4sport.hu
A Fehérvár FC 5–0-ra legyőzte a sereghajtó Mezőkövesdet az OTP Bank Liga 27. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén. A Vidi Nicolás Stefanelli révén már az első félidőben előnybe került, a másodikban viszont már két vállra fektette ellenfelét, Tobias Christensen 10 percen belül szerzett duplája és Mamoudou Karamoko, valamint Berki Marcell gólja állította be a végeredményt.

Összefoglaló

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Fehérvár FC-Mezőkövesd Zsóry FC 5-0 (1-0)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 3233 néző, v.: Antal
gólszerzők: Stefanelli (31.), Christensen (61., 70., utóbbit 11-esből), Karamoko (75.), Berki (83.)
sárga lap: Kállai (67.)
Fehérvár FC: Tóth B. – Fiola, Serafimov, Spandler – Bese (Pető, 71.), Sigér, Christensen (Kovács P., 77.), Csongvai, Schön (Berki, 77.) – Gradisar (Karamoko, 62.), Stefanelli (Katona M., 62.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Kovácsik – Kállai, Lukic, Pillár, Szivacski – Szilágyi (Ugrai, 77.), Cseke (Szolgai, 59.), Brtan (Karnyickij, 77.) – Vajda, Drazic (Szalai J., 77.), Molnár

Egyértelmű mezőnyfölényben futballozott az esélyesebb Fehérvár, a vendégek gyors ellentámadásokra rendezkedtek be, ezek pedig veszélyesebbek voltak, mint a hazai akciók. Az első fehérvári lehetőségre bő negyedórát kellett várni, Schön viszont nagy helyzetben csúnyán fölé lőtt. Az első védeni valója a túloldalon Tóthnak volt egy újabb veszélyes mezőkövesdi kontra végén, amikor Drazic lövését kellett hárítania. Hiába voltak ígéretesebbek a sereghajtó akciói, mégis a piros-kékek szereztek vezetést Stefanelli találatával. A gól sem változtatott a játék képén, azaz a hazaiak irányítottak, a vendégek pedig labdaszerzés után próbáltak néhány húzásból az ellenfél kapujáig eljutni, helyzet viszont kevés akadt, így a szünetig maradt az 1-0 a fehérváriak javára.

A térfélcserét követően is sokkal többet birtokolta a labdát a Fehérvár, amely Christensen hajszálpontos, jobb alsó sarokba lőtt góljával eldöntötte a három pont sorsát. Hiába volt hátra még szűk félóra, inkább csak a különbség volt kérdéses, Schön lövésénél például Kovácsik és a bal kapufa együttesen mentette meg a Mezőkövesdet az újabb góltól, de Christensen 11-esénél már semmi sem segített. Az utolsó húsz percre szétesett a vendégegyüttes, így a csereként beállt Karamoko és Berki még magabiztosabbá tette a fehérvári sikert.

Értékelések

Győzelmével a Fehérvár négy pontra megközelítette a második Paksot, mely vasárnap a Ferencváros vendégeként játszik rangadót.

Az utolsó helyezett Mezőkövesd hátránya pedig 14 pont a már bennmaradást jelentő 10. helyen álló Újpest mögött, s mivel a hátralévő 6 fordulóba maximum 18 pontot szerezhet, kiesése gyakorlatilag borítékolható.

OTP Bank Liga, 27. forduló:

péntek:
Újpest FC – Zalaegerszegi TE FC 1–5 (1–1)

szombat:
Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC 5–0 (1–0)
Diósgyőri VTK – Kisvárda Master Good 1–1 (1–0)
Debreceni VSC – MTK Budapest 1–2 (0–1)

vasárnap:
Ferencvárosi TC – Paksi FC 14.45
Kecskeméti TE – Puskás Akadémia FC 17.30

Borítókép: fehervarfc.hu

További tartalmak