Musorujsag
Élő Eredmények

Debrecenben nem nevetnének a végén, ha az MTK harmadszor is tréfát űzne a Lokival

Debrecenben nem nevetnének a végén, ha az MTK harmadszor is tréfát űzne a Lokival

m4sport.hu
Az MTK már kétszer legyőzte a Debrecent a szezonban, ha az OTP Bank Liga 27. fordulójában is megteszi, befogja a nemzetközi indulásra vágyó vendéglátóját.

A Mezőkövesdtől elszenvedett hazai botlás óta a Loki ikszelt az akkor még listavezető Paksnál, majd két magabiztos győzelemmel folytatta. A hullámzás miatt a dobogós, tehát a biztosan a Konferencia-liga  selejtezőjét érő helytől viszont még így is négy pont a hátránya.

A lendületet most az ellen az MTK ellen kéne megőriznie, amely eddig mindkétszer megtréfálta a szezonban. Amennyiben ez ismét megtörténne, nem elég, hogy az újonc a mezőnyből egyedüliként ponthoz sem engedné jutni a DVSC-t, de még be is fogná. Ez azért hangsúlyos, mert a Paks vagy a Ferencváros kupagyőzelme esetén az OTP Bank Liga negyedikje is nekivághat a Kl-nek.

Az OTP Bank Liga állása a 27. forduló pénteki játéknapja után

Az MTK azonban nem előzne – maximum a jelenleg a két fél közé ékelődött Puskás Akadémiát –, és ennek okát a gólkülönbsége árulja el. Egyszerűen túl gólképesek hátul, a pontkülönbség pillanatnyilag egy győzelemnyi, ám a debreceniekhez képest -22-es a fővárosiak gólkülönbsége (elsőként egyébként a több győzelem rangsorol, de abban egál lenne).

Ráadásul vendégként zárnak rosszabbul, momentán 27-szer kötött ki a kapujukban a labda, de eggyel kevesebb meccsen, mint a szintén ezzel a nem túl dicsőséges adattal rendelkező Kecskemét és Újpest. Átlagban 2,25-ös hendikeppel indulnak idegenbe, ami nem a legjobb előjel, noha a – WyScout szerinti – haladó statisztikák alapján (pl. az ellenfeleik helyzetminőségéből várható gólok (xGA), vagy az ellenfelek próbálkozásainak átlagos veszélyfokát (PSxGA) mérő mutatók) a védekezésük messze nem a legrosszabb a bajnokságban.

Egyelőre azonban könnyedén herdálnak el nagyobb előnyöket, Zalaegerszegen például 2-0-s félidei vezetésről lett 2-2, vagy csúszik ki a kezükből egy szűkebb fór az utolsó pillanatokban is. Utóbbira nemcsak a legutóbbi forduló, a KTE egyenlítése hozható fel, hanem a hétközi MOL Magyar Kupa-negyeddöntő, amelyen hiába egyenlítettek a hajrában Kisvárdán, a kilencvenedikben még egyszer kihagyott hátul a koncentráció.

Azaz újfent három beszedett gól idegenben – Horváth Dávid vezetőedző is ezt kárhoztatta a kiesést követően.

Ha Debrecenben újfent előkerülne a mumus jelmez, és Dzsudzsák Balázsék végül lecsúsznának az európai porondról, akkor hamar megfogalmazhatnák a miértek listájának első pontját, vagyis azt a kilencet, amely mind az MTK-nál landolt.

A 27. forduló programja:
péntek
Újpest FC – Zalaegerszegi TE FC 1–5

szombat
14.15 Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC
16.30 Diósgyőri VTK – Kisvárda-Master Good
19.30 Debreceni VSC – MTK Budapest

vasárnap
14.45 Ferencvárosi TC – Paksi FC
17.30 Kecskeméti TE – Puskás Akadémia FC

Borítókép: MTI

További tartalmak