Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hátvédgólokkal fordított Kecskeméten a Puskás Akadémia

Hátvédgólokkal fordított Kecskeméten a Puskás Akadémia

m4sport.hu/MTI
A Puskás Akadémia hátrányból fordítva 2–1-re győzött a Kecskemét vendégeként az OTP Bank Liga 27. fordulójának vasárnapi zárómeccsén.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Kecskeméti TE-Puskás Akadémia FC 1-2 (1-0)
Széktói Stadion, 3318 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Pálinkás (30.), illetve Golla (75.), Nagy Zs. (86.)
sárga lap: Derekas (12.), Varga B. (52.), Vágó (60.), illetve Batik (79.), Plsek (90.), Nagy Zs. (91.)

Kecskeméti TE: Varga B. – Szabó A. (Szendrei, 88.), Belényesi, Katona L. – Nagy O. (Lukács, 78.), Vágó, Derekas (Zsótér, 65.), Leoni (Zeke, 88.) – Helmich (Meszhi, 88.), Horváth K. – Pálinkás

Puskás Akadémia: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. (Markgráf, 94.) – Slagveer (Brandon, a szünetben), Batik, Levi (Nissila, 81.), Corbu (Bévárdi, 81.), Plsek – Puljic (Colley, 55.)

Sokáig mezőnyjátékot láthatott a közönség, leginkább a középpályán passzolgattak a játékosok, egyik kapusnak sem volt dolga. A folyamatos játékot időről időre kisebb-nagyobb szabálytalanságok akasztották meg. A hazaiak átadták a területet a vendégeknek, akik azonban nem tudták átjátszani a védelmet, csak elvétve jutottak el Varga kapujának előterébe.

Egy Puskás Akadémia-szöglet után aztán gyorsan indultak a kecskemétiek, és a harcos Nagy Olivér jobb oldali beadásából Pálinkás megszerezte a vezetést a házigazdának. A szünetig továbbra is leginkább mezőnyjáték zajlott, mindkét oldalon adódott ugyan egy-egy kisebb lehetőség, de az első játékrészben mindössze egy kaput eltalált lövés volt, maga a gól.

A szünetet követően jóval aktívabbá vált a vendégcsapat, amely beszorította ellenfelét és többször is veszélyt teremtett Varga kapuja előtt – kétszer Belényesi mentett remek ütemérzékkel. A hazaiaknak néhányszor adódott lehetősége kontrázni, de ezek a támadások többnyire elhaltak, vagy Pécsi védett.

A Puskás Akadémia fölénye a hajrához érkezve érett góllá, egy bal oldali szögletnél – amikor Pálinkás ápolása miatt emberhátrányban volt a KTE – Wojciech Golla őrizetlenül maradt és a keresztlécet érintve a kapuba fejelte a labdát. Az utolsó percekben a Kecskemét volt veszélyesebb, a győztes gólt mégis a vendégek szerezték meg a válogatott Nagy Zsolt révén. A végén a hazaiak még kapufát rúgtak, de a vereséget már nem tudták elkerülni. A Puskás sikeréhez a fiatal kapus, Pécsi Ármin remek teljesítménye is hozzájárult.

A vendégek ezzel megszakították ötmeccses nyeretlenségi sorozatukat, míg a hazaiak három kör óta nem tudnak győzni.

Értékelések

OTP Bank Liga, 27. forduló:

péntek:
Újpest FC – Zalaegerszegi TE FC 1–5 (1–1)

szombat:
Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC 5–0 (1–0)
Diósgyőri VTK – Kisvárda Master Good 1–1 (1–0)
Debreceni VSC – MTK Budapest 1–2 (0–1)

vasárnap:
Ferencvárosi TC – Paksi FC 1–0 (0–0)
Kecskeméti TE – Puskás Akadémia FC 1–2 (1–0)

Borítókép: kecskemetite.hu

További tartalmak