Musorujsag
Élő Eredmények

Vécsei Bálint: Nem tettem le róla, hogy újra válogatott lehessek

Vécsei Bálint: Nem tettem le róla, hogy újra válogatott lehessek

m4sport.hu
A frissen Pakshoz igazoló Vécsei Bálint az M1-nek elárulta, még nem tett le róla, hogy visszaverekedje magát a magyar válogatottba.

 

Vécsei Bálint szerződtetését kedden jelentette be a Paks – a 12-szeres magyar válogatott játékos három évre kötelezte el magát a zöld-fehérekhez.

A 30 éves középpályás az M1-ek elmondta, nehéz időszak áll mögötte, s örül, hogy végre ismét van csapata, így teljes erőbedobással a játékra koncentrálhat.

„Örülök, hogy lezárult az időszak, hogy nem volt csapatom, a bizonytalanság elég nehéz volt ez számomra és a családom számára is. Remélem, akár már a hétvégén bemutatkozhatok a Paksban. Pozitívan fogadtak, remélem, tudom segíteni az együttes játékát és szép befejezése lesz a szezonunknak.”

Vécsei elárulta, külföldről és itthonról is voltak kérői.

„Voltak megkereséseim itthonról is, külföldről is, de egyik sem volt olyan, amire azt mondtam volna, hogy a családdal is megérte volna elmenni egy olyan helyre, vagy pedig a szerződés hossza nem volt megfelelő. A japán megállapodásom után olyan helyen akartam lenni, ahol tényleg újra játékba tudok lendülni, és van stabilitás az életünkben, örülök, hogy a Pakssal dűlőre tudtunk jutni. Egyébként már február környékén is megkerestek, de most éreztem úgy, illetve nem volt olyan külföldi lehetőség, amire igent mondhattam volna. Szeretnénk megtartani a második helyet és a kupadöntőbe is bejutni, úgyhogy vannak még itt célok. Ez is vonzó volt a Paksban.”

Az exferencvárosi futballista szerint a Paksban többféle rendszerben is szerepet kaphat.

„Szeretném újra élvezni a játékot és pályán lenni. A Paksnál elmondták, nincs olyan stílusú középpályásuk, mint én, így akkor is, ha csak egy, de akkor is, ha három középpályással játszik a csapat, kaphatok szerepet. Meglátjuk, melyik pozíció lesz nekem a legjobb itt. Benne van a pakliban a nemzetközi szereplés is, ott is szeretnénk tovább menni, ha úgy adódik. Sok minden dől még el az utolsó egy hónapban. Ez első közös edzés után úgy érzem, jó munkát végeztem abban az időszakban, amíg nem volt csapatom, de nyilván más a felkészülés és a meccs. Szerintem hamar fel fogom tudni venni a ritmust, ezen is dolgozom.”

Vécsi Bálint még nem mondott le arról, hogy egyszer újra válogatott lehet.

„Szeretnék minél többet játszani, nyilván nem tettem le arról, hogy újra válogatott lehessek. Hogy ez mennyire reális… Az Eb-ig kevés idő van, de addig is minél többet szeretnék játszani. Nem tettem még le róla, hogy újra magamra ölthessem a címeres mezt. Mikor Japánban voltam, beszéltem Marco Rossival, mindketten úgy gondoltuk, váltani kell a több játék érdekében. Sajnálom, hogy ez ilyen sokáig elhúzódott, de már azon vagyok, hogy a jelenlegi helyzetből a legjobbat hozzam ki.”

Vécsei amióta tavaly szeptemberben elhagyta a Ferencvárost, nem szerepelt a válogatottban, legutóbb tavaly márciusban, a bolgárok elleni 3-0-ra megnyert hazai Eb-selejtezőn játszott és gólt is szerzett. Még a Honvéd színeiben debütált a magyar élvonalban, később Olaszországban és Svájcban légióskodott, 2020 januárjában igazolt a Ferencvároshoz.

 

Borítókép: Budapest, 2023. március 27. Vécsei Bálint (b) és a bolgár Filip Krasztev a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkõzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak