Musorujsag
Élő Eredmények

Gulácsi: Különleges lenne a németországi Eb-n védeni

Gulácsi: Különleges lenne a németországi Eb-n védeni

m4sport.hu
Jelenleg 50 százalék esélyt lát arra Gulácsi Péter, hogy ő védi majd a magyar labdarúgó-válogatott kapuját a nyári Európa-bajnokságon. Az 52-szeres válogatott kapus német újságíróknak elmondta, visszanyerte régi formáját, jól érzi magát és Leipzig-játékosként különleges élmény lenne számára, ha Németországban védhetné a válogatott kapuját az Eb-n.

Súlyos térdsérülése miatt másfél évig maradt távol a magyar válogatottól Gulácsi Péter, aki bő két héttel ezelőtt, a Törökország elleni felkészülési mérkőzésen kapott gól nélkül tért vissza a nemzeti együttes kapujába.

„A sérülés utáni újrakezdés nehéz volt, de túl vagyok már jó néhány mérkőzésen és a válogatottba is visszatértem. Jól érzem magam, nagyon jól tudok edzeni, hatékony edzésmunkával telnek a hetek, ami hozzájárul ahhoz, hogy a legjobb teljesítményemet tudjam nyújtani” – nyilatkozta kedden Németországban Gulácsi, aki felépülése óta nyolc bajnokin védte már a Leipzig kapjuát, ezeken a találkozókon pedig egyszer sem kapott ki a csapata.

A magyar játékost kérdező német újságírók figyelmét az sem kerülte el, hogy a magyar válogatottnál aktuálissá vált a kapuskérdés. Gulácsi távollétében Dibusz Dénes nyolc Eb-selejtezőn mindössze hét gólt kapott, Marco Rossi együttese pedig veretlenül jutott ki az Eb-re. A szövetségi kapitány még nem hozott döntést a kezdőkapust illetően, és az 52-szeres válogatott Gulácsi sem biztos benne, hogy ő lesz majd az első számú opció a nyáron.

„50–50 százalék, a kapusposzt most kétesélyes a válogatottban. Ahogy a szövetségi kapitányunk is mondta, amíg sérült voltam, Dibusz Dénes nagyon jól védett az Eb-selejtezőben, fontos szerepet játszott abban, hogy kijutottunk az Európa-bajnokságra. Most visszatérhettem én is, Törökország ellen 1–0-ra győztünk, jól teljesítettem, egész sokat kellett védenem. Természetesen nagyon örülnék annak, ha Németországban én állnék a magyar kapuban az Eb-n, ez különleges lenne” – mondta a 33 éves kapus.

A magyar válogatott legközelebb június 4-én, Írországban lép pályára felkészülési mérkőzésen. Az Európa-bajnokság június 14-én kezdődik és július 14-ig tart. A Marco Rossi irányította magyar válogatott a házigazda németek mellett a skótokkal és a svájciakkal találkozik majd a csoportkörben. „Németország ellen talán egy kicsit még különlegesebb lenne védeni, de a másik két mérkőzés is ugyanolyan fontos számunkra” – tette hozzá Gulácsi.

Borítókép: Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa (EPA/Anna Szilagyi)

További tartalmak