Musorujsag
Élő Eredmények

Már a bemutatkozás is minden izzadságcseppet megért, de Rossi legfrissebb újonca az Eb-keretbe vágyik

Már a bemutatkozás is minden izzadságcseppet megért, de Rossi legfrissebb újonca az Eb-keretbe vágyik

M1
A válogatottban történt bemutatkozása után Mocsi Attila célja, hogy a szezon hátralevő részében olyan teljesítményt nyújtson a török Rizespor labdarúgócsapatában, amellyel reális esélye lehet bekerülni az Európa-bajnoki keretbe.

Az interjú teljes hosszában:

A 23 éves futballista a Koszovó elleni, március 26-i 2-0-ra megnyert felkészülési mérkőzés 88. percében debütált a nemzeti csapatban.

„Nagyon vártam a pillanatot, sokat dolgoztam érte, de minden egyes izzadságcseppet megért, hiszen aki elkezdi a futballt, annak az a legnagyobb álma, hogy bemutatkozzon a címeres mezben” – idézte fel Mocsi a Puskás Arénában történteket az M1-nek adott interjújában.

A védő megjegyezte, Marco Rossi szövetségi kapitány irányából folyamatosan érezte a bizalmat, az olasz tréner az elmúlt másfél évben rendszeresen meghívta őt az összetartásokra, miközben voltak olyan játékosok, akik ugyan pályára léptek a válogatottban, de később nem számolt velük a tréner. A közelgő kontinensviadallal kapcsolatban Mocsi azt mondta, rengeteget kell dolgoznia és a klubjában jól kell játszania ahhoz, hogy beverekedje magát a keretbe.

A Rizesporral kapcsolatban elárulta, nagyon jó döntést hozott egy évvel ezelőtt, amikor Zalaegerszegről oda igazolt, a klubtól és a várostól is mindent megkapott, amit előzetesen remélt. Hozzátette, az elmúlt fordulókban aratott sikereknek köszönhetően a csapatnak esélye van kivívni a nemzetközi kupaindulást. A követkő hetekben a közvetlen riválisaikkal játszanak majd, ezeken a találkozókon dől el, reális-e nemzetközi szereplésben gondolkodniuk. Kiemelte, a hétről hétre kiváló támadókkal szemben kell helyt állnia, és ezt csakis maximális koncentráltsággal teheti meg, ennek köszönhetően pedig sokkal jobbak a védekezési statisztikái, mint korábban a magyar élvonalban voltak.

„Erre lehet építeni, jó úton járok, és ezen is szeretnék maradni nagyon sokáig” – fogalmazott a játékos, akinek volt már megkeresése más külföldi csapattól, de jelenleg nagyon jól érzi magát a Rizespornál, ahol akár ki is töltené 2027-ig szóló szerződését.

Borítókép: Varga Barnabás balról) és Lang Ádám (jobbról) között Mocsi Attila a Magyarország - Koszovó barátságos labdarúgó-mérkőzés után (MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak