Musorujsag
Élő Eredmények

Vladimir Radenkovic: Az első kapott gól sokkolt minket

Vladimir Radenkovic: Az első kapott gól sokkolt minket

m4sport.hu
Vladimir Radenkovic, a Diósgyőr vezetőedzője büszke a csapatára, miután a miskolciak a második félidőben vissza tudtak jönni az éllovas ellen a mérkőzésbe, míg a ferencvárosi Leandro szerint az utolsó fél órában túlságosan is sokat hibáztak.

 

A mérkőzés összefoglalója

A Ferencvárosnál a zöld-fehérek 2–1-es győzelme után Dejan Sztankovics helyett Leandro értékelt – mint elárulta, a szerb tréner technikai okok miatt maradt távol.

„Az első félidőben jól játszottunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. Az utolsó fél órában tényleg sok volt a hiba, talán úgy éreztük, már lezártuk a meccset. Aztán kaptunk egy gólt – ezért van szükség a jobb helyzetkihasználásra, oda kell figyelni a befejezéseknél. Sokat maradunk kint a játékosokkal gyakorolni a távoli lövéseket, örülünk, hogy ma sikerült egy ilyet gólra váltani. Igaz, hogy nagy az előnyünk a bajnokságban, de a hétvégén is nehéz meccs vár ránk.”

A DVTK-t irányító Vladimir Radenkovics büszke a játékosaira.

„Az első kapott gól sokkolt minket, a második meg nagyon szép volt, el kell ismerni. Az első félidőben sokkban voltunk egy ilyen kezdés után, viszont büszke vagyok a srácokra, hogy a másodikban visszajöttünk a meccsbe, megvoltak a helyzeteink is, magabiztosabban játszottunk. Mára rendszert váltottunk, de a Fradi ezúttal is többet birtokolta a labdát. Ilyen összecsapást is terveztem, ám fontos, hogy már az első játékrészben is olyan magabiztossággal játsszunk, ahogy azt elvárom a játékosaimtól.”

Edgar Szevikjan úgy látja, élete egyik legszebb gólját szerezte.

„Örülök neki, szép is volt, de a legfontosabb, hogy a csapat nyert. Voltak korábban szép góljaim, még Oroszországban, de a top három-négybe biztosan befér ez is. Számomra igazán emlékezetes, mert ez az első találatom a Ferencvárosban. Nagyjából irányítottuk a mérkőzést, sok helyzetünk volt, de a diósgyőri kapus számos védést mutatott be. Magunkra koncentrálunk, meccsről meccsre haladunk. Nem gondolok a bajnoki címre, hétről hétre készülünk, döntőről döntőre, csak ezzel foglalkozunk.”

Az örmény futballista csak mosolyog azon, hogy mindenki Jack Grealishhez hasonlítja.

„Az orosz bajnokságban is folyamatosan hozzá hasonlítottak. Erről annyit tudnék mondani, hogy vicces, egyebet nem nagyon.”

Jurek Gábor szerint a Diósgyőr pontot érdemelt volna.

„A második félidőre jól jöttünk ki, sajnos az elején volt a hiba. Az, hogy a második játékrészben időnként dominálni is tudtunk, a csapat erejét mutatja. Szerintem megérdemeltük volna az egy pontot.”


OTP Bank Liga, 21. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 2–1 (2–0)
Groupama Aréna, 9473 néző, v.: Berke
gólszerzők: Varga B. (1.), Szevikjan (21.), illetve Pozeg Vancas (56.)
sárga lap: Abu Fani (19.), Botka (63.), Abena (73.), illetve Bényei (28.), Szatmári (35.), Pozeg Vancas (73.), Csorbadzsijszkij (94.)
Ferencvárosi TC: Dibusz – Botka, Abena, Cissé, Civic (Ramírez, 64.) – Maiga, Loncar (Ben Romdhane, 64.) – Szevikjan (Zachariassen, 73.), Abu Fani, Marquinhos (Makreckis, 83.) – Varga B. (Kodro, 64.)
Diósgyőri VTK: Danilovic – Bényei (Klimovics, a szünetben), Szatmári, Csorbadzsijszkij, Bokros, Stephen – Holdampf, Vallejo, Pozeg Vancas (Pernambuco, 73.) – Edomwonyi (Szabó L., 73.), Acolatse (Jurek, 81.)

 

Borítókép: Miskolc, 2024. február 27. Vladimir Radenkovic, a Diósgyõri VTK szerb vezetõedzõje a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntõjében játszott Diósgyõri VTK - Zalaegerszegi TE FC mérkõzésen a diósgyõri DVTK Stadionban 2024. február 27-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak