Musorujsag
Élő Eredmények

Angol klubja annak ellenére is maradásra bírná a Fehérvár igazolását, hogy a játékos már aláírt Magyarországra

Angol klubja annak ellenére is maradásra bírná a Fehérvár igazolását, hogy a játékos már aláírt Magyarországra

m4sport.hu
A brit médiában megjelent információk szerint az angol harmadosztályban szereplő Charlton Athletic annak ellenére is maradásra bírná George Dobsont, hogy a játékos februárban már aláírt a Fehérvár FC-hez.

 

A Fehérvár FC mág február 11-én jelentette be, hogy szerződtette George Dobsont, ám a 26 éves angol középpályás csak 2024 nyarán csatlakozik a klubhoz – Balogh Attila piros-kékek ügyvezető igazgatója ezzel kapcsolatban még akkor úgy fogalmazott, hogy a felek egyébként már megállapodtak arról, hogy Dobson már télen vált, ám a Charlton Athletic az utolsó pillanatban visszalépett az ügylettől.

„A Charlton az utolsó utáni pillanatban visszalépett az átigazolástól, annak ellenére , hogy a felek írásban leegyeztetettek minden feltételt, a fiatal középpályás családjával már a költözést, klubunk pedig az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat és papírmunkákat szervezte” – mondta el Balogh februárban.

A csakfoci.hu most a brit médiában kiszúrt egy cikket, mely szerint az angol alakulat vezetősége mindazok ellenére is megtartaná a futballistát, hogy az előszerződést kötött a Fehérvárral – Nathan Jonest, az angolok vezetőedzőjét a London News Online arról kérdezte, Dobson túl jó-e ahhoz, hogy Magyarországon játsszon.

„Tiszteletlenség lenne, ha bármit is mondanék Magyarországról, azt mondom, hogy nekünk elég jó. És minket csak ez érdekel. Valamilyen előszerződést aláírt a Fehérvárral, ezáltal fogalmunk sincs, hogyan alakul a jövője, ám szeretnénk, ha maradna, fantasztikusan futballozik itt. Meg akarunk tartani annyi játékost, ahányat csak tudunk, főleg olyanokat, akik befolyásolni tudják a meccsek végeredményét. Ő ilyen: ha megnézik, a passzaival helyzetekbe hozza a társait, de rohan, szerel, becsúszik – olyannyira, hogy sokan már azt gondolják róla, védekező középpályás. Tőle mindent megkapsz, amit ezen a poszton egy labdarúgótól kérhetsz.”

George Dobson a 2023–2024-es szezonban eddig összesen 45 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 3940 percet játszott, s három gól mellett három gólpassz a mérlege.

 

Borítókép: George Dobson (Fotó: Getty)

További tartalmak