Musorujsag
Élő Eredmények

Cél a negyedik hely: egyik csapat sem fog kényelmes ikszre játszani a Debrecen-Kecskeméten

Cél a negyedik hely: egyik csapat sem fog kényelmes ikszre játszani a Debrecen-Kecskeméten

m4sport.hu | Szerző: M.P.
Debrecenbe látogat a Kecskemét az OTP Bank Liga 28. fordulójában, ez a meccs pedig komoly kérdésekre adhat választ az európai kupaszereplést illetően.

Azzal, hogy a Paks és a Ferencváros elkerülte egymást a MOL Magyar Kupa elődöntőjének sorsolásán, felcsillant több csapatnak is a remény, hogy akár a bajnoki 4. hely is európai kupasorozatban való szereplést, de minimum selejtezős indulást jelenthet.

Ezek között a reménykedő csapatok között – melyekről egy hosszabb elemzésben írtunk – van a Debrecen és a Kecskemét is, a szombati nap egyik rangadójának két csapata. Srdjan Blagojevicsék a találkozót az 5. helyről, Szabó Istvánék a 9.-ről várják.

Hogyan is áll ez a Debrecen?

A Debrecen komoly mélységeket és magasságokat járt meg ebben a szezonban: Blagojevicsék sok helyen a Ferencváros elsőszámű kihívójaként voltak említve, amely hamar kiderült, hogy rossz spekulációnak bizonyult, fel is erősödtek a vezetőedzővel kapcsolatos kritikák és a jövőjével kapcsolatos találgatások.

Mostanra ismét összeállt nagyjából tavalyi formájára a Loki, ám, ahogy azt sokszor ők is hivatkozták, komolyabb befejező csatár nélkül nehéz odaérni a kupaindulást jelentő helyekre, ez pedig nem Bárány Donát kritikája, inkább a Loki rendszerének szüksége – ez azért is még érdekesebb, mert például a jelenleg a góllövőlistán második helyezett Mance pont a Nagyerdeiből váltott és került át Zalaegerszegre, de Babunski távozása is kevésbé érhtető ezek mellett.

Befejező csatár kéne a Debrecennek, ami azért furcsa, mert volt nekik korábban. Fotó: ztefc.hu

Blagojevics a meccs előtt el is mondta, a múlt heti, MTK elleni meccs után most még nagyobb rajtuk a nyomás, de győzni szeretnének a Kecskemét ellen.

„Fizikailag erős csapat a Kecskemét, a statisztikák alapján az egyik legmagasabb csapat Európában. A legutóbbi vesztes meccs miatt nyomás van most rajtunk, mivel jó eredményre számítottunk, de nem jött össze. Ahhoz, hogy most eredményesek legyünk, kontrollálnunk kell a teljesítményünket. Ismét bebizonyosodott, hogy ebben a bajnokságban egy csapattal szemben sem dőlhetünk hátra” – mondta a vezetőedző.

Lehet ez még egy pozitív szezon, de ahhoz nyerni kell

Vendég oldalról sem beszélhetünk csupa pozitívumról, hiszen a tavalyi ezüstéremhez képest a jelenlegi 9. hely melyen a Kecskemét áll, igencsak elszomorító lehet a lilák drukkereinek.

De csak, hogy valami jót is írjunk, a héten nem csak Milák Kristóf számít visszatérőnek, Szabó István fia, Banó-Szabó Bence is újra képernyőre kerül, miután „száműzetéséből” visszakerült a Kecskemét első csapatának keretébe.

Ettől függetlenül nehéz meccs vár a KTE-re, ezt a klub honlapján Szabó István is megerősítette.

„Nagyon tisztelem a Debrecen csapatát és futballfilozófiáját, imponáló stadionjuk van, tényleg minden adott ahhoz, hogy jól szerepeljenek. Jó edzővel és stábbal rendelkeznek, ez nem udvariasság részemről, mert tavaly is bizonyították eredményeikkel már.”

A vendégeknél több fontos játékos, Májer Milán, Vágó Levente és Varga Bence sem léphet pályára eltiltás miatt, így a kapuban például biztosan NB I-es debütáló lesz, vagy Kersák Roland vagy Fadgyas Tamás kell legjobb tudása szerint őrizze kapuját Dzsudzsákék ellen.

Hogy ahhoz a bizonyos negyedik helyhez ki kerül szombaton közelebb, az 17 órától az M4 Sporton és az m4sport.hu-n élőben kiderül.

A 28. forduló programja:

április 13., szombat
14.30 Kisvárda-Master Good–Újpest FC
17.00 Debreceni VSC–Kecskeméti TE
19.30 Paksi FC–Fehérvár FC

április 14., vasárnap
14.00 MTK Budapest–Diósgyőri VTK
16.30 Zalaegerszegi TE FC–Ferencvárosi TC
18.45 Mezőkövesd Zsóry FC–Puskás Akadémia FC

További tartalmak