Musorujsag
Élő Eredmények

Feczkó Tamás: Az utolsó utáni szalmaszálig fogunk küzdeni

Feczkó Tamás: Az utolsó utáni szalmaszálig fogunk küzdeni

m4sport.hu
Az Újpestet 4–1-re legyőző Kisvárda vezetőedzője szerint még mindig pislákol a remény a bennmaradásra, a lila-fehérek trénere szerint pedig ennél sokkal jobb teljesítmény szükséges a játékosoktól.

A Kisvárda 4–1-re nyert otthon az Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati nyitányán. A 11., kieső helyen álló hazai csapat ezzel tíz pontra csökkentette hátrányát a 10. fővárosi együttessel szemben úgy, hogy már csak öt forduló van hátra.

Feczkó Tamás, a Kisvárda vezetőedzője szerint a siker egyik kulcsa az volt, hogy taktikailag jól felkészültek az Újpestből, mindkét formációjára volt megoldásuk. „Az első gólunk olyan támadásból született, amit sokat gyakorlunk, az megadta a kellő hangot és önbizalommal tele játszottak a fiúk. Az első másodperctől nagyon akartuk ezt a győzelemet, mint mindig, de most kimondottan cél volt, hogy nem lehet az, hogy ne rúgjunk minimum három gólt ezen a mérkőzésen” – nyilatkozta az M4 Sportnak.

A bennmaradási esélyekkel kapcsolatban azt mondta, még pislákolnak, amíg pedig van matematikai esélyük, „az utolsó utáni szalmaszálig” fognak küzdeni. „Az a dolgunk, hogy minden mérkőzésen a legjobbat nyújtsuk, a szurkolóink megérdemlik azt, hogy ilyen napokat is szerezzünk nekik.”

A múlt heti, 5–1-es zalaegerszegi vereség után ezúttal három góllal alulmaradó Újpest vezetőedzője, Mészöly Géza úgy fogalmazott, hogy ott folytatták a súlyos egyéni hibákat, ahol a ZTE elleni mérkőzésen befejezték. „Már a 16. percben volt két olyan hiba, amit azonnal kihasznált a Kisvárda. Amikor pedig már jöttünk volna vissza a meccsbe, mert tizenegyesből szépítettünk, amikor már azt éreztük, hogy rendezzük a sorokat a félidőben, akkor még a félidő előtt jött egy fejes, ami szép volt ugyan, de egy szabadrúgás után lehet egy ilyet hárítani.”

A lila-fehérek trénere hangsúlyozta ugyanakkor, hogy szerencséjük sem volt, hiszen a második félidőben egy újpesti lábon megpattanó labdából szerzett gólt a Kisvárda, az Újpest második gólja pedig két centiméteren múlt, hiszen ennyivel ment ki a szöglet után a labda, ami miatt nem adták meg a találatot. „Egy csomó lehetőségünk lett volna visszajönni a meccsbe, de ennél sokkal többet kell adni, természetesen nagyon csalódottak és szomorúak vagyunk.”

A mérkőzés összefoglalója

Körmendi Kevin, a hazaiak játékosa is azt emelte ki, hogy sikerült jól felkészülni az Újpestből, a sorok között és a védelmi vonal mögött adódó területeket sikerült kihasználniuk, a bekapott gól pedig nem fogta meg a csapatot. A bennmaradási esélyekkel kapcsolatban ő is azt emelte ki, hogy amíg matematikailag nem biztos a kiesés, addig pislákol a reménysugár és megpróbálják a legjobbukat nyújtani. „Van még hátra pár mérkőzés, azokból megpróbáljuk a legtöbbet kihozni. A következő meccsen, a Fradi ellen is fenn kell tudni tartani ezt a formát, ki kell adni megunkból azt, ami bennünk van, ahogy ezen a meccsen is megtettük. Ennél többet nem tudunk tenni, megpróbálunk minél több meccset megnyerni” – mondta.

Az újpesti Huszti András úgy fogalmazott, hogy ezúttal a Kisvárda volt a „férfi csapat” a pályán, a lila-fehérek pedig csak asszisztáltak ehhez. „A legutóbbi két mérkőzésből azt kell levoni hogy sokkal nagyobb elánnal kell odatenni magunkat mind a párharcokban, mind a mérkőzés minden egyes szituációjában, mert ez az NB I-ben kevés. Két meccs alatt kaptunk kilenc gólt, ez nagyon sok, ilyet nem lehet csinálni.”

Borítókép: Feczkó Tamás (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak