Musorujsag
Élő Eredmények

Már a forduló végére bebizonyosodhat a Kisvárda kiesése, az Újpest utolsó rohamot indítana a felsőház felé

Már a forduló végére bebizonyosodhat a Kisvárda kiesése, az Újpest utolsó rohamot indítana a felsőház felé

m4sport.hu | Szerző: M.P.
A 28. forduló Kisvárdán kezdődik az OTP Bank Ligában: Feczkó Tamás csapatához a már némileg a következő szezonra tekintő Újpest érkezik.

Mikor lesz hivatalos a Kisvárda kiesése?

A Kisvárda bajnoki helyzete az elmúlt hetekben az olasz transzferguru, Fabrizio Romano „here we go”-jához hasonlítható: mindenki tudja, hogy meg fog történni valami, a kérdés, hogy mikor lesz hivatalos.

A klub első embere, Révész Attila a tavaszi rajt előtt még top4-es pozícióról beszélt, ez pedig össze is jött, igaz nem a bajnokságban, de a MOL Magyar Kupa legjobb négy csapata között lenni sem kis teljesítmény. Persze kérdés, mennyire vigasztalja ez ilyenkor a játékosokat, hisz azért az elődöntőben a Paks ellen finoman szólva sem esélyesként lépnek pályára, míg a bajnokságban már tényleg csak a hivatalosság érdekében nem említjük a várdai vitézeket kiesőknek.

Már ebben a fordulóban kieshet a Kisvárda. Fotó: kisvardafc.hu

Ez azonban már a hétvégi fordulóban meg is történhet. A Kisvárda az Újpestet fogadja, és amennyiben a lila-fehérek hagyják el szombat délután győztesen a pályát, majd a fordulóban a Kecskemét és a Zalaegerszeg is győz, a maradék 4 meccse már csak formalitás lenne a tabellán jelenleg 11. helyen szereplő csapatnak, mely egy esetleges győzelemmel sem valószínű, hogy megmásítaná sorsát, maximum nyerne kis időt magának.

Maradt-e még célja erre a szezonra az Újpestnek?

Az Újpest csúnya pofonba szaladt bele hazai pályán a Zalaegerszeg ellen a legutóbbi fordulóban, mely okán ismét a 10. helyre csúszott vissza a csapat, mégis jóval felszabadultabb a hangulat, mint pár hónapja a IV. Kerületben.

Ez leginkább a MOL csoport érkezésének köszönhető, bár az elmúlt időszakban a korábban már említett zakó mellett játékban is kezdett feljönni a Mészöly-csapat, hogy távolabbra ne is menjünk, Huszti első újpesti gólját igen tetszetős támadás végén szerezte, gólörömét viszont valószínű nem emiatt kivitelezte úgy, ahogy, amiért később elnézést is kellett kérjen.

Egy idegenbeli győzelemmel az Újpest még életben tartaná reményeit a felsőházi szezonzárással kapcsolatban, de kardjukba sem fognak dőlni, ha ez nem sikerül: a fővárosiak már fél szemmel inkább a következő szezonra tekintenek, mellyel valóban elkezdődhet az új időszámítás a klubnál, ha a sajtóhírek igazak, az építkezés hátulról startol el, a gyaníthatóan másik kieső Mezőkövesd kapusa, Riccardo Piscitelli lehet az első szerzemény.

Hogy a Kisvárda meg tudja tréfálni az Újpestet, vagy Mészöly Gézáék rázzák fel magukat a múlt heti pofon után, az szombaton fél 3-tól kiderül élőben az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

A 28. forduló programja:

április 13., szombat
14.30 Kisvárda-Master Good–Újpest FC
17.00 Debreceni VSC–Kecskeméti TE
19.30 Paksi FC–Fehérvár FC

április 14., vasárnap
14.00 MTK Budapest–Diósgyőri VTK
16.30 Zalaegerszegi TE FC–Ferencvárosi TC
18.45 Mezőkövesd Zsóry FC–Puskás Akadémia FC

További tartalmak