Musorujsag
Élő Eredmények

Pakson el is dőlhet és kérdésessé is válhat, hová kerül a bajnoki ezüst

Pakson el is dőlhet és kérdésessé is válhat, hová kerül a bajnoki ezüst

m4sport.hu
A második Paks és a harmadik Fehérvár szombat esti csatája kiemelkedik a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójából, végtére is kiélesedhet vagy el is dőlhet a második hely sorsa.

A mezőnyt sokáig vezető Paks néhány hete még a címvédőt szorongatta, március 3-a óta azonban nem nyert a bajnokságban, a legutóbbi három bajnokiját egyaránt elveszítette.

A Ferencváros már látótávolságon kívül, 11 pont az előnye, míg a Fehérvár megérkezhet a nyakára, tekintve, hogy a meccsük előtt négy pont választja el a két csapatot.

Az állás a 28. forduló előtt:

Az atomvárosban természetesen nem ég a ház, az eddigi szereplés is túlmutat a lehetőségeiken. Mi sem jelzi jobban, hogy – a szavaival éljünk – az önértékelésük a helyén, Bognár Györggyel épp ezen időszakban, a héten hosszabbítottak.

A vezetőedző elmondta, nagyon rövid idő alatt dűlőre jutottak, de tartotta magát a szokásához, és egy évvel toldották meg a megbízatását. A terveit így ahhoz igazíthatja, amit eddig nyújtottak. „Az elmúlt időszakban csapatjátékban nagyot léptünk előre, ugyanakkor improvizációban, játékkészségben, helyzetkialakításban egy kicsit visszaestünk” – szólt a helyzetjelentése.

Hogy ez a csomag ezüstérmet érjen, az azon múlik, hogyan sikerül a hajrá. A Paks tavaly is a szezon végére eresztett le, akkor volt a legutóbb ilyen rossz sorozatban, és végül leszorult a dobogóról,  egyúttal esett el az indulástól a Konferencia-liga selejtezőjében.

Ezt most azért nehéz elképzelni, ráadásul ezúttal – a Ferencváros, vagy épp a Paks kupagyőzelme esetén – a negyedik helyezés is európai szerepléssel kecsegtet, az első erősítésre mégsem kellett nyárig várni: a nemrég még válogatott Vécsei Bálint három évre írt alá. Természetesen azzal a reménnyel, hogy az évad szép lázárásához segítse új klubját, amihez akár már a Fehérvár ellen hozzákezdhet, mert bevetésre kész.

A forma alapján a vendégek joggal bíznak benne, nyílt marad a küzdelem. Bartosz Grzelak így is készül, és azt is tudja, pontosan mire: fizikális, sok párharccal tarkított küzdelemre. A Paks direkt stílusából ez következik, ezért nyilatkozhatta az a klubhonlapon, hogy mindig nagy kihívás ellene játszani. A fehérváriaknak különösen idegenben: amíg az ősz végén otthon sima hármast gurítottak, addig a tolnaiak vendégeként 2019 augusztusa óta nem örülhettek, és most úgy térnek vissza, hogy zsinórban öt vereséget szenvedtek el ott.

Egy újabb hazai győzelem eldöntené, melyik vitrinbe kerül a bajnoki ezüst, a Fehérvárnál viszont kettős tét, mert valószínűleg nem szívesen keverednének bele a jelenleg a hátuk mögött zajló őrületbe.

A 28. forduló programja:
szombat:
14.30 Kisvárda-Master Good–Újpest FC
17.00 Debreceni VSC–Kecskeméti TE
19.30 Paksi FC–Fehérvár FC

vasárnap:
14.00 MTK Budapest–Diósgyőri VTK
16.30 Zalaegerszegi TE FC–Ferencvárosi TC
18.45 Mezőkövesd Zsóry FC–Puskás Akadémia FC

Borítókép: Papp Kristóf, a Paks játékosa az OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott Fehérvár FC elleni mérkőzésen (MTI/Vasvári Tamás)

További tartalmak