Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Újpest-veréssel tartotta életben bennmaradási reményeit a Kisvárda

Újpest-veréssel tartotta életben bennmaradási reményeit a Kisvárda

m4sport.hu/MTI
Az utolsó előtti Kisvárda hazai pályán 4–1-re nyert a tabellán közvetlenül előtte álló Újpest ellen az OTP Bank Liga 28. fordulójának nyitómeccsén, ezzel életben tartotta matematikai esélyét a bennmaradásra. Öt fordulóval a szezon vége előtt a lila-fehérek 10 ponttal vezetnek a várdaiak előtt.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Kisvárda Master Good – Újpest FC 4–1 (3–1)
Kisvárda, Várkerti Stadion, v.: Pintér
gólszerzők: Navratil (8.), Mesanovic (17.), Matic (39.), Makowski (54.), illetve Ljujic (30., 11-esből)
sárga lap: Kovács M. (29.), Matic (69.), illetve Huszti (45+1.), Radosevic (53.), Mörschel (89.)

Kisvárda:
Kovács M. – Cipetic (Stefan, 71.), Lippai, Jovicic, Körmendi – Melnyik (Osztrovka, 82.), Matic – Navratil (Ilievski, 89.), Makowski (Ötvös, 70.), Sapic (Camaj, 70.) – Mesanovic

Újpest:
Banai – Pauljevic, Huszti, Anculasz (Csoboth, a szünetben), Koburi, Geiger – Radosevic (Kiss T., 63.), Mack (Tajti, a szünetben), Ljujic – Ambrose (Ganea, 63., Onovo 73.), Mörschel

Huszonhat fokos melegben, zavartalan napsütésben kezdődött a mérkőzés, melyen hamar vezetést szerzett a Kisvárda: a nyolcadik percben Makowski remek indításával Navratil lépett ki és a kifutó Banai fölött átemelte a labdát. Jóval kezdeményezőbb volt ellenfelénél a hazai csapat, ezt újabb helyzet és kapura lövés jelezte, majd megszületett a második gól is: Koburi labdaeladása után Mesanovic passzolt higgadtan a vendégek kapujába.

A Kisvárda letámadásával meggyűlt a baja az Újpestnek, melynek védelme többször bizonytalankodott, támadást pedig alig tudott végigvinni a fővárosi együttes. A 28. percben azonban Ambrose remek kiugratást kapott a félpályáról Geigertől, majd a 16-oson belül Kovács Marcell eléje vetődve elkaszálta őt. A tizenegyest Ljujic a jobb alsó sarokba lőtte.

Nem sokáig örülhetett azonban az Újpest, hamarosan újabb hazai gól született szabadrúgás utáni fejesből. A vendég együttesnek a 11-est eredményező elfutáson kívül nem volt érdemi támadása, illetve a büntető volt az egyetlen kaput eltaláló kísérlete.

Mészöly Géza a második félidőre két cserével igyekezett belenyúlni a mérkőzés alakulásába, de nem járt sikerrel, csakhamar Makowski növelte a hazaiak előnyét egy bombagóllal. Újabb kettős csere következett a vendégeknél a 63. percben, de az egyik friss beállót, Ganeát tíz perccel később térdsérülés miatt hordágyon vitték le a pályáról. Továbbra is sok helyzete volt a Kisvárdának, amely megérdemelten aratott fölényes győzelmet.

A 28. forduló programja:
szombaton játszották:
Kisvárda-Master Good – Újpest FC 4-1 (3-1)
Debreceni VSC – Kecskeméti TE 1-0 (0-0)
Paksi FC – Fehérvár FC 1-2 (0-1)

vasárnap játsszák:
14.00 MTK Budapest–Diósgyőri VTK
16.30 Zalaegerszegi TE FC–Ferencvárosi TC
18.45 Mezőkövesd Zsóry FC–Puskás Akadémia FC

Borítókép: Feczkó Tamás (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak