Musorujsag
Élő Eredmények

A Puskás Akadémia taszíthatja a kiesés legszélére a riválisoknak hálálkodó Mezőkövesdet

A Puskás Akadémia taszíthatja a kiesés legszélére a riválisoknak hálálkodó Mezőkövesdet

m4sport.hu
A Mezőkövesd a Puskás Akadémiát látja vendégül a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának záró mérkőzésén.

 

Mezőkövesden hálálkodhatnak a riválisoknak: mivel a tizedik és a kilencedik helyen lévő Újpest, Kecskemét duó egyike sem szerzett pontot a körben, az biztossá vált, hogy a borsodiak ezen a hétvégén nem esnek ki az NB I-ből, igaz, a sorsuk már rég nem a saját kezükben van.

Első körben a tabellán ötödik Puskás Akadémia ellen kéne meglepetést okoznia Milan Milanovic együttesének – ez nem lesz könnyű feladat, már csak a kövesdiek jelenlegi formájából kiindulva sem, hisz tavaly december óta mindössze egy bajnokit nyertek az NB I-ben, az elmúlt 13 találkozójukból ráadásul 9-et elveszítettek.

Noha a Puskás Akadémia is hullámzó formában teljesít – Hornyák Zsolték az ezt megelőző hat bajnokijukból csak egyszer hozták el a három pontot –, a felcsútiak hátsó szekciója elmondhatja magáról, hogy a listavezető Ferencváros mögött a legkevesebb gólt kapta, ezzel szemben a Mezőkövesd támadóegysége igencsak hatástalan: a sárga-kékek csupán 24 gólt szereztek a jelenlegi kiírásban, amivel toronymagasan kilógnak az OTP Bank Ligából – lefelé.

Ami a két csapat örökmérlegét illeti, a magyar élvonalban eddig 22-szer találkoztak, ebből 12-szer felcsúti, hatszor kövesdi siker született, négy alkalommal pedig pontosztozkodás lett a vége. A jelenleg is zajló idényben kétszer néztek farkasszemet egymással: a hatodik játékhéten hátrányból fordítva végül sima, 3–1-es győzelmet aratott a Puskás, majd a 17. fordulóban gól nélküli döntetlent játszottak (a kövesdet mindkét alkalommal Kuttor Attila irányította) a felek.

Noha az összecsapásnak egyértelmű favoritja a Puskás Akadémia, Hornyákék nem dőlhetnek hátra, az utolsó szalmaszálba kapaszkodó Mezőkövesd ugyanis már nem hibázhat – igaz, a kiesés elkerülése még egy hibátlan szezonzárással is csoda lenne.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
szombat:
Kisvárda Master Good – Újpest FC 4–1 (3–1)
Debreceni VSC – Kecskeméti TE 1–0 (0–0)
Paksi FC – Fehérvár FC 1–2 (0–1)

vasárnap:
MTK Budapest – Diósgyőri VTK 14.00
Zalaegerszegi TE FC – Ferencvárosi TC 16.30
Mezőkövesd Zsóry FC – Puskás Akadémia FC 18.45

 

Borítókép: Mezőkövesd, Puskás Akadémia

További tartalmak