Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A Puskás játszi könnyedséggel verte a már csak papíron NB I-es Mezőkövesdet

A Puskás játszi könnyedséggel verte a már csak papíron NB I-es Mezőkövesdet

m4sport.hu/MTI
A Puskás Akadémia már az első félidőben eldöntött minden lényegi kérdést, s végül 4–0-ra legyőzte a sereghajtó Mezőkövesdet az OTP Bank Liga 28. fordulójában.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 0-4 (0-3)
Mezőkövesd, Városi Stadion, v.: Káprály
 gólszerzők: Levi (28.), Puljic (41., 61.), Brandon (45.+3.)

Mezőkövesd: Kovácsik – Kállai, Pillár, Beriasvili (Lukic, 76.), Szivacski – Da. Babunski (Cseri, a szünetben), Brtan, Szolgai – Vajda (Kócs-Washburn, a szünetben), Drazic (Szalai, a szünetben), Molnár (Cseke, a szünetben)
Puskás Akadémia: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Brandon (Markgráf, 66.) – Plsek (Komáromi, 66.), Corbu (Soisalo, 74.), Szolnoki – Levi (Nissilä, 37.), Puljic (Colley, 66.), Nagy Zs.

A forduló korábbi mérkőzései úgy alakultak, hogy a Mezőkövesd most még nem eshetett ki, a Zalaegerszeg, a Kecskemét és az Újpest vereségével ugyanakkor lehetősége lett volna nagyon komoly hátránya csökkentésére. A Puskás Akadémia letámadásával azonban nem tudott mit kezdeni, alig jutott el ellenfele térfelére, szűk fél óra elteltével pedig hátrányba került: bal oldali beadást követően Levi fejelt közelről a kapuba. A gólszerzőt nem sokkal később percekig tartó kezelés után le kellett cserélni, mert összefejelt Pillárral és ömlött a vér az eltört orrából. Pillár fejkötéssel folytatta.

A szünetig még két gólt szerzett a vendég csapat, amely a második félidőben is nagy fölényben játszott. Előbb a másodszor eredményes Puljic növelte az előnyt bombagóllal, majd Nagy Zsolt szép csel után lőtte ki a jobb alsó sarkot. Utóbbi találatot azonban les miatt érvénytelenítették. Időnként próbált támadást vezetni a Mezőkövesd, de nem tudott veszélyt teremteni ellenfel kapuja előtt, és a sima vereségével közelebb került a kieséshez.

Az utolsó helyezett hazai csapatnak ezzel továbbra is 14 pont a hátránya a már bennmaradást érő tizedik helyen álló Újpesttel szemben.

A mérkőzést követően a két vezetőedző – Milan Milanovics és Hornyák Zsolt –, továbbá Cseke Benjámin és Nagy Zsolt értékelt az M4 Sportnak.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Kisvárda-Master Good–Újpest FC 4–1
Debreceni VSC–Kecskeméti TE 1–0
Paksi FC–Fehérvár FC 1–2
MTK Budapest–Diósgyőri VTK 1–1
Zalaegerszegi TE FC–Ferencvárosi TC 2–3
Mezőkövesd Zsóry FC–Puskás Akadémia FC 0–4

Borítókép: Pfla/Flickr

További tartalmak