Musorujsag
Élő Eredmények

Mészöly Géza március legjobb edzője, kapuskézbe került a hónap játékosának járó díj az NB I-ben

Mészöly Géza március legjobb edzője, kapuskézbe került a hónap játékosának járó díj az NB I-ben

m4sport.hu
Az előző hó során az Újpesttel veretlen Mészöly Gézát választották március legjobb edzőjének az OTP Bank Ligában, a hónap játékosa a Fehérvár kapusa, Tóth Balázs lett, a legszebb gólért járó díj Diósgyőrbe, a legnagyobb védésért járó Mezőkövesdre került. Mutatjuk március hó díjazottjait!

A legjobb edző: Mészöly Géza (Újpest)

A február elején kinevezett 57 éves szakember irányításával a lila-fehérek veretlenül zárták a hónapot, ráadásul három élcsapatot is sikerült legyőzniük március során. Egy Fehérvár elleni 2–0-s sikerrel kezdtek (amikor Mészöly eltiltása miatt nem ülhetett a kispadon), majd nyertek a Puskás Akadémia otthonában (2–0) és Pakson (2–1), csak a Mezőkövesd elleni, hó közepi 2–2-es döntetlen lóg ki a sorból.

A kalapemelést érdemlő eredménysor a tabellán ugyan nemigen öltött testet, csak egy helyet (a 10.-ről a 9.-re) léptek előre a négy forduló alatt, viszont ez idő alatt megduplázták a még kieső helyen álló Kisvárdával szembeni előnyüket, ami 14 pontosra hízott a 26. forduló végére, ezzel gyakorlatilag biztosítva bennmaradásukat.

„Ezeket a pontszerzéseket kell szépen visszahozni. Hogy ha egy pár héttel ezelőtt ezt tudta a csapat, akkor hiszem azt, hogy egy hét leforgása alatt vissza tud állni abba a kerékvágásba, amilyenben márciusban volt” – nyilatkozta a díj átvételekor arra utalva, az utóbbi két bajnokin mindkétszer pont nélkül maradtak (és kilenc gólt kaptak).

A legjobb játékos: Tóth Balázs (Fehérvár)

Parádés időszakot tudhat maga mögött a fehárváriak kapusa, aki december óta halmozza a díjakat. A Puskás Akadémiától kölcsönvett játékos azóta begyűjtött két hónap védése-díjat, és immár kettő hónap játékosa-elismerést is, miután a decemberit követően márciusban is övé lett a díj.

A 26 éves kapus – aki az előző hónapban is „nevezett” a legnagyobb védés kategóriában – posztján a bajnokság egyik legjobbjává nőtte ki magát (amivel kiérdemelte Marco Rossi meghívóját), sőt, a mezőnyjátékosokat beleszámítva is már a legmeghatározóbbak között van.

Márciusban az ő kapuját találta el a legtöbb lövés (25), övé volt a legtöbb védés (21), valamint a második legjobb védési hatékonyság (84%), az xGOT mutatója pedig +3,29, tehát több mint három góllal kevesebbet kapott, mint várható lett volna, ami nagyon kiemelkedik: a másodiknak csak +0,95-ös ez a mutatója.

„Egy ilyen elismerés mindig nagyon jól esik a lelkemnek, és ebben az szezonban egyszer már megkaptam ezt az elismerést, másodjára pedig még jobban esik” – fogalmazott Tóth Balázs, aki márciusban két kapott gól nélküli meccset hozott le, összesen pedig már (24 meccsen) 11-nél jár ebben a bajnoki idényben.

A hónap gólja: Jurek Gábor (DVTK)

A Diósgyőr saját nevelésű támadója a voksok 44%-át begyűjtve végzett élen az m4sport.hu márciusi gólszépségversenyében, amelyet a Paks elleni szabadrúgásgóljával nyert meg.

„Nagyon sokat jelent ez a díj. Azon leszek, hogy még jobb legyek a jövőben is. Úgy gondolom, most jó úton haladok. Ezen szeretnék maradni, esetleg szintet lépni” – így az idénybeli 26 mérkőzésén két gólnál és három gólpassznál járó Jurek Gábor.

A hónap védése: Riccardo Piscitelli (Mezőkövesd)

A 30 éves olasz kapusnak jókorát kellett nyújtózkodnia a díjért a DVTK ellen. Piscitelli Bényei Ágosoton bal felsőbe tartó lövését tornázta ki nagy bravúrral a 24. fordulóban, úgy, hogy egy mezőkövesdi védő lábán még is irányt változtatott a labda.

„Nagyon örülök, hogy megelőztem a másik három védést. Nagyon jó meccseink voltak, és nekem is voltak nagy bravúrjaim. Boldog vagyok, hogy megkaptam ezt a díjat. Ugyanakkor tudom, hogy nem elég jó az idényünk, de mindig jó valamiből erőt meríteni. Szóval nagyon köszönöm az elismerést” – mondta Piscitelli.

Borítókép: Jurek Gábor, Mészöly Géza és Tóth Balázs (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt, MTI/Czeglédi Zsolt, fehervarfc.hu)

További tartalmak