Musorujsag
Élő Eredmények

Szétesés határán: a Mezőkövesd a szezon leggyengébb támadójátékát mutatta be a Puskás ellen

Szétesés határán: a Mezőkövesd a szezon leggyengébb támadójátékát mutatta be a Puskás ellen

m4sport.hu
Bár eddig sem nézett ki túl rózsásan a Mezőkövesd futballja, pláne nem az elmúlt hetekben, amióta elkönyvelték a kiesést. A Puskás Akadémia elleni támadójáték minden előzetes várakozást alulmúlt.

Az elmúlt hetekben már csak papíron számít élvonalbelinek a Mezőkövesd Zsóry FC, láthatóan szenved, mégha korábban voltak biztató meccsei, jó periódusai is. A Ferencváros, Fehérvár, Puskás Akadémia hármas ellen – ami azért nem számít könnyű sorozatnak az OTP Bank Ligában – 0–12-es gólkülönbséget produkált a csapat, amihez (főleg az utóbbi két mérkőzésen) teljesen kilátástalan játék és egyfajta összeomlás társult.

Fehérváron Milan Milanovics vezetőedző szégyellte magát a teljesítmény miatt, de a Puskás elleni hazai meccsre nem sikerült feljavulni, hacsak azt nem vesszük, hogy öt helyett „csak” négy gólt kapott a csapat. Támadójátékban viszont az egész szezon messze leggyengébb produkcióját mutatta be – nemcsak önmagához, az egész mezőnyhöz képest.

A Wyscout statisztikái szerint a Mezőkövesdnek mindössze egyetlen kapura lövési kísérlete volt a 90 perc alatt, ez Szolgai Máté amúgy nem rossz lövése a 30. percből, ami 0.02-es xG-vel bírt.

A Wyscout által készített lövéstérképek.

Az OPTA két próbálkozást és 0.09-es xG-t számolt, ennek oka, hogy a bizonyos Szolgai-lövés mellé Szalai József csúsztatott fejesét is kapura lövési kísérletnek vett a 87. percből.

Viszont mindkét adatelemző cég statisztikája a szezon legkisebb várható gól-mutatóját hozza be, ami jól mutatja a kövesdi kilátástalanságot, ahogyan a tizenhatoson belüli öt darab labdaérintés is – ennél kevesebbet 90 perc alatt csak egyszer produkált csapat az egész szezon folyamán (az MTK a Groupama Arénában).

A lefújás után Cseke Benjámin értékelhetetlennek és elfogadhatatlannak minősítette teljesítményüket, s mint kiderült nem csak a pályán van zavar Mezőkövesden, kialakult egy kis adok-kapok Christian Gomis és a klub között a játékos vélt vagy valós sérüléséről.

A Mezőkövesd vasárnap Kecskemétre látogat, némi reményt adhat számára, hogy legutóbbi két látogatása során egyaránt három ponttal távozott a Hírös városból – ellenkező esetben viszont már a hétvégén matematikailag is eldőlhet a kiesése. Milan Milanovics csapatának innentől nem maradt más, mint emelt fővel befejezni a bajnokságot, de ehhez ki kell lábalnia a jelenlegi apátiából.

A 29. forduló programja:

április 20., szombat:
14.30 Puskás Akadémia FC–Paksi FC
17.00 Ferencvárosi TC–Kisvárda-Master Good
19.30 Diósgyőri VTK–Debreceni VSC

április 21., vasárnap:
14.05 Kecskeméti TE–Mezőkövesd Zsóry FC
16.00 Fehérvár FC–Zalaegerszegi TE FC
18.30 Újpest FC–MTK Budapest

Borítókép: Pfla/Flickr

További tartalmak