Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Lemondott, mégis marad a Mezőkövesd edzője

Lemondott, mégis marad a Mezőkövesd edzője

m4sport.hu
A szakember nem akart további anyagi terheket róni a klubra, ezért mindenféle anyagi juttatás nélkül távozott volna.

Milan Milanovic a bajnokság 21. fordulója óta vezeti a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Mezőkövesd Zsóryt, irányításával az elmúlt 8 fordulóban 1 győzelem és 1 döntetlen mellett 6 vereséget szenvedett az együttes.

Úgy érzem, az elmúlt három mérkőzés elég csúfosan sikeredett: 12 gólt kaptunk, egyet sem lőttünk. Az ideérkezésem során azt tapasztaltam, hogy nagyon jó volt a játékosok hozzáállása, és úgy láttuk, hogy van esély kiharcolni a bennmaradást. Kicsi csalódottság is van bennem és eljött az a pillanat, úgy éreztem, hogy nem tudok most már hatni a csapatra. Miután kiderült, hogy a Mezőkövesd ki fog esni az első osztályból, nem akartam további anyagi terheket a klubra róni, és úgy gondoltam, hogy úgy a korrekt, ha becsületesen megköszönöm a lehetőséget, tisztelettel elválok a klubtól” – monda a szakember, akinek lemondását Tállai András klubelnök nem fogadta el. Pedig a szakember mindenféle anyagi juttatás nélkül távozott volna.

Ara kérte a vezetőedzőt, a hátralévő öt mérkőzés, már játsszák le becsülettel, tegyenek meg mindent azért, hogy a szezon vége jól nézzen ki. „Voltak olyan nüanszok, amibe – úgy gondolja –, hogy nem az edző szerepe döntött az eredményességet illetően, ezért is kérte, hogy maradjak és játsszuk végig ezeket a mérkőzéseket” – mondta Milanovic a klub honlapjának.

Véleménye szerint a csapat hozzáállása rendben volt, az edzésen mindenki odatette magát. Ugyanakkor a mérkőzésen csak akkor akartak játszani a játékosok, amikor a labda náluk volt, a védekezésben már nem voltak annyira fegyelmezettek. „Amire edzéseken nehéz felkészülni, hogy az első bekapott gól után érthetetlen módon a csapat szétesett és elvesztette a hitét, ennek ez lett a következménye a három mérkőzésen„.

Arra a következtetésre jutottunk az Elnök Úrral, hogy gyakorlatilag sajnos a csapat kiesett, ezért a következő szezonra való felkészülés jegyében lehetőséget adunk a magyar játékosoknak és minél több fiatal labdarúgónak” – mondta a lemondott de mégis maradó edző, aki hozzátette, nem szeretnék, hogy bárki azt gondolja, a kiesés a légiósok hibája, de ezzel segíteni szeretnék a következő szezonra való felkészülést, hogy azokat a játékosokat játszassák, akikre jövőre számítani tud a klub.

A Mezőkövesd a 2016-2017-es szezontól kezdve zsinórban 8 évet töltött az OTP Bank Ligában. A csapat összesen kilenc évig volt NB I.-es, ugyanis a 2013-2014-es idényben is az élvonalban szerepelt.

A 29. forduló programja:
április 20., szombat:
Puskás Akadémia FC-Paksi FC 14.30
Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 17.00
Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 19.30
április 21., vasárnap:
Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC 14.05
Fehérvár FC-Zalaegerszegi TE FC 16.00
Újpest FC-MTK Budapest 18.30

Borítókép: Milan Milanovics (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak