Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Lőw Zsolt: Nem most van itt az ideje, hogy az Újpest edzője legyek

m4sport.hu
A Mandiner információ szerint az Újpest FC új tulajdonosi köre az elmúlt időszakban felvette a kapcsolatot Lőw Zsolttal, a Bayern München másodedzőjével, aki a lapnak leszögezte, nem most van itt az ideje arról beszélni, hogy az Újpest edzője legyen-e, de nem kizárt, hogy egyszer megtörténik majd.
Lőw Zsolt (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Az Újpest FC új tulajdonosi köre Benczédi Balázs ügyvezetővel az élen folyamatosan keresi azokat a személyeket, akik szakmai munkájukkal egy új, sikeres korszak alapjait tehetik le a klubnál.

A Madiner szerint a klub megkereste Szalai Ádámot, aki visszavonulása óta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár csapatában dolgozik, képzési és szakmai tanácsadóként a magyar futball jövőjéért tevékenykedik.

A válogatott korábbi csapatkapitányának állítólag egy sportigazgatói posztot ajánlottak fel, de nemet mondott az együttműködésre. A Nemzeti Sport ezt cáfolta, szerintük nem is terveznek sportigazgatót kinevezni Újpesten.

Az viszont biztos, hogy megkeresték Lőw Zsoltot, aki évek óta Thomas Tuchel másodedzője, dolgoztak együtt a PSG-nél, a Chelsea-nél és most a Bayern Münchennél, azonban már hónapok óta eldőlt, hogy a szezon végén befejezik a munkát a bajor klubnál, mellyel német bajnokok már garantáltan nem lesznek, de szerdán az Arsenal legyőzésével BL-elődöntőbe jutottak.

Lőw, akinek profi játékosként az Újpest volt az egyetlen magyar csapata, a Madinernek elárulta, valóban felvették vele a kapcsolatot Újpestről, de szó sincs arról, hogy ő lenne, lehetne az új vezetőedző. Szakmai tanácsokkal segítheti a klubot, ahogyan évek óta az MLSZ-t is.

„Nem titok, megvolt már a részükről a kapcsolatfelvétel velem. Beszélgettünk sok mindenről, s abban egyeztünk meg, hogy kapcsolatban maradunk. Próbálok visszaadni valamit abból, amit a magyar futballtól kaptam. Az MLSZ-szel már régóta van egyfajta szakmai kapcsolatom, és ha az Újpest tulajdonosai is igénylik ezt a jövőben, akkor nekik is segíteni fogok. Persze, ha marad energiám a munkám mellett”idézi a lap Lőw Zsoltot, aki a tulajdonosokkal nem tárgyalt vezetőedzői megbízatásról és szerinte most nincs is itt az ideje erről beszélni:

„Nagyon kecsegtető, és jólesik, hogy bárki is gondolt rám. Bár hozzám ilyen hírek csak most jutottak el. Azt viszont ki tudom jelenteni, hogy a tulajdonosokkal folytatott beszélgetés során ilyesmiről szó sem volt.”

„Az gondolom, nem most van itt az ideje, hogy én az Újpest edzője legyek” – mondta.

„Nem tudom, lehet, egyszer így lesz, de nyilván azt is elképzelhetőnek tartom, hogy valamikor a magyar válogatott szövetségi kapitánya legyek. Persze az újpesti kispad is kecsegtető, hiszen negyedik kerületi gyerekként arról álmodoztam, hogy egyszer ott játszhassak, ez sikerült. Edzőként is szép kihívás lenne, csodás lezárása egy pályafutásnak. Szóval, mindent egybevetve, nem hiszem, hogy a közeljövőben lenne ennek bármi realitása. Úgy érzem, nekem továbbra is az a feladatom, hogy a külföldön megszerzett tudással, tapasztalattal, szakmai kapcsolatrendszerrel segítsem a magyar labdarúgást” – vélekedett a Bayern München másodedzője.

További tartalmak